Ισπανία – Γερμανία 6-0: Ασύλληπτη συντριβή για τα «πάντσερ»! (vids)

Gazzetta team
Ισπανία – Γερμανία 6-0: Ασύλληπτη συντριβή για τα «πάντσερ»! (vids)

bet365

Αδιανόητη μπαλάρα έπαιξε η Ισπανία, διέλυσε με το ιστορικό 6-0 τη Γερμανία και προκρίθηκε πανηγυρικά στο Final Four του Nations League. Μπαράζ παραμονής η Κύπρος, υποβιβάστηκε η Σουηδία.

LEAGUE A
4ος όμιλος

Είχε δεχτεί άλλες επτά φορές τρία γκολ στο ημίχρονο η Γερμανία, ποτέ όμως σε επίσημο ματς. Αυτή τη φορά θα πρέπει όμως να ήταν και χαρούμενη, καθώς πραγματικά η απίστευτη Ισπανία, στην καλύτερη εμφάνισή της μετά την κατάκτηση του EURO 2012, θα μπορούσε να της έχει βάλει τα διπλάσια. Τελικά στο φινάλε η... φούρια της Ρόχα σταμάτησε στο απίστευτο και ιστορικό 6-0. Σε αυτό που υποτίθεται ότι ήταν ένα ντέρμπι που θα έδινε εισιτήριο για την τελική φάση του Nations League, οι Ταύροι έπαιξαν μονότερμα και πήραν εκείνοι την πρόκριση στην τετράδα του Final Four της διοργάνωσης.

Ολη η λειτουργία των νικητών ήταν σεμιναριακή. Πρεσάρισμα, τρεξίματα, συνδυασμοί, ευφυΐα, ασταμάτητος ρυθμός και διάθεση, απέναντι στα Πάντσερ που δεν μπήκαν ποτέ στο γήπεδο, αφήνοντας τον Νόιερ εκτεθειμένο να μαζεύει μπάλες από την εστία του και να βλέπει ακόμα περισσότερες να... σφυρίζουν ξυστά, απειλητικά. Σούπερ σταρ της βραδιάς ο Φεράν Τόρες, ο οποίος πέτυχε το πρώτο του διεθνές χατ τρικ με δύο γκολάρες σε φοβερά τελειώματα (33', 73') και ένα απλό πλασεδάκι (55'). Η αρχή είχε γίνει με την κεφαλιά του Μοράτα (17') που ήταν τρομερός στο ματς, με την κεφαλιά του Ρόδρι (38') και το πλασέ του Ογιαρθάμπαλ (89') να υποχρεώνουν τους Γερμανούς στη χειρότερη ήττα τους από το 1931, αν και εκείνο ήταν ένα φιλικό με την Αυστρία.

Τελευταία αγωνιστική
Ισπανία – Γερμανία 6-0
Ελβετία – Ουκρανία (αναβολή)

Βαθμολογία
1. Ισπανία 11 (13-3)
2. Γερμανία 9 (10-13)
3. Ουκρανία 6 (5-10)
4. Ελβετία 3 (6-8)
* Ουκρανία, Ελβετία με ματς λιγότερο!


3ος όμιλος

Στον 3ο όμιλο η Γαλλία είχε καθαρίσει με την κορυφή από την προηγούμενη αγωνιστική. Ωστόσο, αυτό δεν την εμπόδισε από το να κλείσει τις υποχρεώσεις της με εμφατικό τρόπο και το 4-2 επί της Σουηδίας. Ο πλέον καθοριστικός για τους Τρικολόρ ήταν ο Ολιβιέ Ζιρού. Ο επιθετικός της Τσέλσι βρήκε δίχτυα δύο φορές (16', 59') με το δεύτερο να είναι υπέροχη κεφαλιά ψαράκι. Μάλιστα έφτασε τα 43 γκολ με το εθνόσημο και απέχει οκτώ από το ρεκόρ του Τιερί Ανρί. Παβάρ (36') και Κομάν (90') βρήκαν δίχτυα για τους γηπεδούχους, ενώ ο Κλαέσον (5') είχε ανοίξει το σκορ για τους Σουηδούς και ο Κουάισον (88') είχε μειώσει. Η χώρα τους όμως τελικά υποβιβάστηκε, καθώς υστέρησε στην ισοβαθμία με την Κροατία.

Οι Κροάτες επίσης γνώρισαν την ήττα με 2-3 από τους Πορτογάλους. Αν και προηγήθηκαν με τον Κόβατσιτς (29') έπειτα από λάθος του Σεμέδο του Ολυμπιακού, η αποβολή του Ρογκ (51') άλλαξε εις βάρος τους τις ισορροπίες, με συνέπεια την ανώδυνη τελικά ήττα. Στη συνέχεια της φάσης μετά την αποβολή, ο Σεμέδο εξιλεώθηκε με ασίστ στον Ρουμπέν Ντίας (55'), ο οποίος έδωσε και τη νίκη στους Ιβηρες στο 90'. Ενδιάμεσα, ο Ζοάο Φέλιξ (60') είχε κάνει το 1-2 και ο Κόβατσιτς (65') είχε ισοφαρίσει για τους Κροάτες.

Τελευταία αγωνιστική
Γαλλία – Σουηδία 4-2
Κροατία – Πορτογαλία 2-3

Βαθμολογία
1. Γαλλία 16 (12-5)
2. Πορτογαλία 12 (12-4)
3. Κροατία 3 (9-16)
4. Σουηδία 3 (5-13)

LEAGUE C
1ος όμιλος

Η Κύπρος δεν μπόρεσε τελικά να αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου και την συμμετοχή σε μπαράζ παραμονής στην League C, αφού την τελευταία αγωνιστική γνώρισε την συντριβή στην Ποντγκόριτσα με 4-0 (14' Γιόβετιτς, 25', 28' Μπόλιεβιτς, 60' Μούγκοσα) από το Μαυροβούνιο, το οποίο πανηγύρισε την άνοδο στην League B. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε το αξιόμαχο Λουξεμβούργο, το οποίο έμεινε στο 0-0 με το Αζερμπαϊτζάν.

Τελευταία αγωνιστική
Λουξεμβούργο – Αζερμπαϊτζάν 0-0
Μαυροβούνιο – Κύπρος 4-0

Bαθμολογία
1. Μαυροβούνιο 13 (10-2)
2. Λουξεμβούργο 10 (7-5)
3. Αζερμπαϊτζάν 6 (2-4)
4. Κύπρος 4 (2-10)

LEAGUE D
1ος όμιλος

Τα Νησιά Φερόε στη League C του Νations League! Η ομάδα του Έρικσον έγραψε τη δική της ιστορία, αφού ολοκλήρωσε τον όμιλο αήττητο, πήρε την κορυφή και μαζί τον προβιβασμό! Τα Nησιά Φερόε δεν έχασαν ούτε στη Βαλέτα, απέσπασαν ισοπαλία 1-1 από τη Μάλτα και άφησαν τους αντιπάλους στη 2η θέση. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Γκιγιομέρ στο 54', αλλά ο Γιόνσον στο 69' ισοφάρισε για τους φιλοξενούμενους. Στο αδιάφορο ματς του 1ου ομίλου, η Λετονία πέτυχε την πρώτη νίκη στο φετινό Νations League, αφού διέλυσε την αδύναμη Ανδόρα με 5-0 εκτός έδρας.

Τελευταία αγωνιστική
Μάλτα - Ν. Φερόε 1-1
Ανδόρα - Λετονία 0-5

Βαθμολογία
1. N. Φερόε 12 (9-5)
2. Μάλτα 9 (8-6)
3. Λετονία 7 8-4
4. Ανδόρα 2 (1-11)

2ος όμιλος

Έγινε κι αυτό! Το τελευταίο σφύριγμα στο Victoria Stadium βρήκε τους παίκτες και το τιμ του Γιβραλτάρ υπό τους ήχους του «Thunderstruck» να πανηγυρίζουν την άνοδο στη League C. Οι γηπεδούχοι χρειαζόντουσαν ένα βαθμό για την πρωτιά απέναντι στο Λιχτενστάιν και τα κατάφεραν, αφού αναδείχθηκαν ισόπαλοι 1-1. Το Γιβραλτάρ άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Φρομέλτ και ισοφαρίστηκαν στο 44' από τον Φρικ. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν, χωρίς όμως να καταφέρουν κάτι περισσότερο.

Τελευταία αγωνιστική
Γιβραλτάρ - Λιχτενστάιν 1-1

Βαθμολογία
1. Γιβραλτάρ 8 (3-1)
2. Λιχτενστάιν 5 (3-2)
3. Σαν Μαρίνο 2 (0-3)
4. Ανδόρα 2 (1-11)

Δείτε ξανά τη LIVE περιγραφή της αγωνιστικής!

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα