Ισπανία – Ελλάδα: Οι διεθνείς σε «ακτίνες» (vids)

Ισπανία – Ελλάδα: Οι διεθνείς σε «ακτίνες» (vids)

Gazzetta team
Ισπανία – Ελλάδα: Οι διεθνείς σε «ακτίνες» (vids)

bet365

Η «γαλανόλευκη» έφυγε από τη Γρανάδα με τον βαθμό και το gazzetta.gr περνά από «ακτίνες» την εικόνα των διεθνών μας
Με το δεξί ξεκίνησε η Εθνική μας ομάδα την πορεία της στον προκριματικό όμιλο του επερχόμενου Μουντιάλ. Η «γαλανόλευκη» απέσπασε 1-1 στην Ισπανία, σε ένα ματς όπου ναι μεν οι γηπεδούχοι είχαν συντριπτική κατοχή μπάλας (κοντά στο 80%), όμως δεν έβγαλαν φάσεις, η Ελλάδα αμύνθηκε υποδειγματικά και πήρε το βαθμό.
ΒΛΑΧΟΔΗΜΟΣ
Δεν φέρει ευθύνη στο γκολ, ενώ δεν χρειάστηκε να κάνει κάποια «μεγάλη» επέμβαση. Σταθερότατος στις εξόδους του, ήταν παρών όποτε τον «χρειάστηκε» η Εθνική.
ΤΣΙΜΙΚΑΣ
Εκ των κορυφαίων της «γαλανόλευκης» και έκανε εξαιρετικό ματς μέχρι το 80' που αντικαταστάθηκε λόγω τραυματισμού. Ο Τόρες έγινε απλή αναφορά, πιστώνεται το stop στον Κόκε στο 13' και η πλευρά του δεν δέχθηκε φάση.
ΤΖΑΒΕΛΛΑΣ
Πάρα πολύ καλή εμφάνιση από τον 33χρονο αμυντικό. «Κέρδισε» τις περισσότερες «μάχες» (κυρίως από τον Μοράτα), ενώ πιστώνεται και την εξαιρετική προβολή στο σουτ του Κόκε στο 13'. Σχεδόν αλάνθαστος.
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Επέστρεψε μετά από από χρόνια στην Εθνική. Στη φάση του 1-0 όπου ο Μοράτα άνοιξε το σκορ δεν πρόλαβε να βγει πάνω του και να καλύψει, ωστόσο σε γενικές γραμμές ήταν αρκετά καλός και μαζί με τον Τζαβέλλα ... ύψωσαν τοίχος.
ΜΠΑΚΑΚΗΣ
Η πλευρά του δέχθηκε πίεση και ο δεξιός μας μπακ είχε... πολύ δουλειά, καθώς οι Ισπανοί «φόρτωναν» την αριστερή τους πτέρυγα. Για αυτό άλλωστε ο Σιώπης «τραβιόταν» αρκετά από εκεί, ενώ άλλαξαν 4 παίκτες μπροστά του (Λημνιός, Μασούρας, Μπακασέτας, Φορτούνης) ώστε συνεχώς να υπάρχουν φρέσκα πόδια. Πάλεψε και από την υπερπροσπάθεια στο φινάλε αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού.
ΖΕΚΑ
Εκανε ένα από τα καλύτερά του παιχνίδια με την Εθνική ομάδα. Στο πρώτο ημίχρονο ήταν ο «κόφτης» στο 4-1-4-1, ενώ στο δεύτερο έπαιρνε βοήθειες στο «6» και από τον Σιώπη. Τακτικά εξαιρετικός, με τον Μπουχαλάκη και τον Σιώπη στο δεύτερο μισό έπαιξε άριστα τις αλληλοκαλύψεις και ήταν «μέσα» στη φάση του πέναλτι που κέρδισε ο Μασούρας. Ως φάση χάι λάιτ για εκείνον το πώς κάλυψε τον Μοράτα στο 82', όταν και εκείνος πάτησε περιοχή.
ΜΠΟΥΧΑΛΑΚΗΣ
Πάρα μα πάρα πολύ καλός. Στις περισσότερες «μονομαχίες» πήγαινε πρώτος στην μπάλα, κέρδισε ορισμένα φάουλ που έδωσαν ανάσες και πλην ελαχίστων εξαιρέσεων οι Ισπανοί δεν έπαιξαν κάθετα και αυτό οφείλεται στην παρουσία του στο γήπεδο. Τακτικά εξαιρετικός, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων.
ΜΑΝΤΑΛΟΣ
Επαιξε στο πρώτο ημίχρονο του ματς και ήταν εσωτερικός αριστερός κεντρικός χαφ. Δεν κατάφερε να κρατήσει μπάλα και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα, καθώς ο Φαν 'Τ Σιπ ήθελε να βάλει «φρέσκα» πόδια.
ΛΗΜΝΙΟΣ
Επαιξε στο δεξί φτερό στο πρώτο ημίχρονο και αντικαταστάθηκε στην ανάπαυλα. Ηταν «μέσα» και στις δύο περιπτώσεις όπου η «γαλανόλευκη» είχε προϋποθέσεις να κάνει τελική, όμως στο 26' δεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Ράμος όταν και πήρε την μπάλα, πάτησε περιοχή αλλά ανακόπηκε από τον Ισπανό στόπερ, ενώ στο 42' δεν έκανε τη σέντρα που είχε στο μυαλό του.
ΜΑΣΟΥΡΑΣ
Πάρα πολλά χιλιόμετρα από τον 27χρονο μεσοεπιθετικό, που στο πρώτο ημίχρονο ήταν στο αριστερό άκρο και στο δεύτερο μετατοπίστηκε στο δεξιό, μέχρι το 65' που αντικαταστάθηκε. Γύρναγε πίσω, βοηθούσε ανασταλτικά, οι πλευρές του δεν δέχθηκαν φάση για όσο διάστημα ήταν στο γήπεδο, ενώ κέρδισε και το πέναλτι από τον Μαρτίντεθ.
ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ
Ηταν ο φορ της «γαλανόλευκης» για 65' και μετά την είσοδο του Φορτούνη πέρασε δεξιά μέχρι το 78' οπότε και αντικαταστάθηκε. Με «κρύο αίμα» ευστόχησε από τα 11 βήματα, έτρεξε πάρα πολύ, βοήθησε ανασταλτικά και αντικαταστάθηκε όταν έδειξε να έχει κουραστεί.
ΣΙΩΠΗΣ
Μπήκε ως αλλαγή στην ανάπαυλα και ίσως έχει μείνει ακόμα στο γήπεδο και θα τρέχει. Με την ενέργεια που έβγαλε άλλαξε άρδην τις ισορροπίες στον άξονα. Στα πρώτα λεπτά πήγαινε πάνω στον Κανάλες και ο Λουίς Ενρίκε τον... έκανε αλλαγή, αφού από τότε οι Ισπανοί έπαιζαν με 10!
ΤΖΟΛΗΣ
Πέρασε στην ανάπαυλα και πήγε στο αριστερό άκρο. Κράτησε τη θέση του και βοήθησε πάρα πολύ ανασταλτικά, καθώς η δεξιά πτέρυγα των «φούριας ρόχας» ήταν εντελώς ακίνδυνη. Φυσικά και το πιστώνεται.
ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ
Μπήκε στο 65' και αρχικά πέρασε στην κορυφή της επίθεση, ενώ από 78' πήγε δεξιά. Ετρεξε, πρέσαρε, στο διάστημα που αγωνίστηκε πρωταρχικό ρόλο είχε για την Ελλάδα να κρατήσει το αποτέλεσμα και σκοπός επετεύχθη.
ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗΣ
Μπήκε στο 78' με στόχο να προσφέρει «φρέσκα» πόδια στην Εθνική μας. Επί χάρτου πήγε στο «9 », αλλά στο φινάλε πρωταρχικό μέλημα όλων ήταν η άμυνα.
ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
Αντικατέστησε τον Τσιμίκα στο 80' και ... συνέχισε το έργο του. Πήγε στο αριστερό άκρο της άμυνας και η δεξιά πλευρά των Ισπανών ήταν «μπλοκαρισμένη».
 

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ MUNDIAL Τελευταία Νέα