Γενηδουνιάς: Σπάει τα κοντέρ με την Εθνική Ελλάδας

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Ντίνος Γενηδουνιάς

bet365

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς αποτελεί βασικό πυλώνα των μεγάλων επιτυχιών της εθνικής ομάδας και ένας από τους καλύτερους πολίστες του κόσμου, κάτι που αποτυπώνεται ανάγλυφα στο γράφημα του total waterpolo.

Το 21ο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου της Ντόχα βρίσκεται προ των πυλών και η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ένα ακόμα μετάλλιο στη διοργάνωση.

Φιναλίστ πριν από επτά μήνες στη Φουκουόκα το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχει στις τάξεις της παίκτες που την τελευταία δεκαετία έχουν εξελιχθεί σε θεμέλιους λίθους των μεγάλων επιτυχιών και των μεταλλίων από το 2015 και έπειτα.

Όπως ο Ντίνος Γενηδουνιάς με τον 30χρονο διεθνή παίκτη του Ολυμπιακού να αποτελεί σταθερή αξία και βασικό εργαλείο στα χέρια του ομοσπονδιακού τεχνικού, Θοδωρή Βλάχου.Τα στατιστικά του και τα κατορθώματά του επιβεβαιώνουν πως πρόκειται για έναν από τους καλύτερους πολίστες στον κόσμο.

Η επιλογή από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα total waterpolo να παρουσιάσει, από πλευράς της Ελλάδας, τον Ντίνο Γενηδουνιά πριν από το παγκόσμιο πρωτάθλημα, δεν είναι τυχαία.

Μέσα από ένα γραφικό βλέπουμε τα στατιστικά στοιχεία του παίκτη από το 2020 και έπειτα και σε αυτό διαβάζεις την προσφορά του.

genidounias

Τα στατιστικά του Γενηδουνιά τα τελευταία χρόνια

  • Στις τέσσερις τελευταίες μεγάλες διοργανώσεις ο Γενηδουνιάς έχει σταθερά διψήφιο αριθμό σε δύο στατιστικές κατηγορίες: Στα γκολ και στις ασίστ.
  • Στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης το 2022, ήταν από τους ηγετικές φυσιογνωμίες για την εθνική ομάδα στην κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου πετυχαίνοντας πετυχαίνοντας 13 γκολ και δίνοντας 12 ασίστ.
  • Μερικές εβδομάδες μετά στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Σπλιτ, επέδειξε ανάλογη σταθερότητα με 14 γκολ και 12 ασίστ.
  • Πέρυσι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Φουκουόκα και στον δρόμο μέχρι το ασημένιο μετάλλιο, ο Ντίνος Γενηδουνιάς ανέβηκε στα 19 γκολ και έδωσε 11 ασίστ.
  • Πριν από ένα μήνα και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ, μετά τα πρώτα παιχνίδια ανέβασε στροφές και αυτό αποτυπώθηκε στα 17 γκολ και στις 10 στροφές.

Ακόμα και αν δεν τελείωνε μια διοργάνωση με double - double, ο Γενηδουνιάς ήταν πάντα πολύτιμος στην εθνική ομάδα.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο πρόσφερε 17 γκολ, οκτώ μπλοκ, πέντε ασίστ και τέσσερα κλεψίματα, για την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου, ενώ στο ευρωπαϊκό της Βουδαπέστης το 2020 είχε: 17 γκολ, οκτώ ασίστ, πέντε κλεψίματα και τρία μπλοκ.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα