Γενηδουνιάς: Στην κορυφαία επτάδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

Δημήτρης Ντζάνης
Ο Ντίνος Γενηδιουνιάς

bet365

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς επιλέχθηκε στην κορυφαία επτάδα του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Ζάγκρεμπ, από την εξειδικευμένη ιστοσελίδα total-waterpolo.

Ο Ντίνος Γενηδουνιάς ξεχώρισε από ελληνικής πλευράς στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Ζάγκρεμπ. Ο περιφερειακός του Ολυμπιακού ήταν ο πρώτος σκόρερ για την εθνική ομάδα και ο 4ος συνολικά στη διοργάνωση με 17 γκολ και με τις επιδόσεις του επιλέχθηκε στην κορυφαία επτάδα του πρωταθλήματος που παρουσίασε η εξειδικευμένη ιστοσελίδα total-waterpolo.com.

O Γενηδουνιάς σημείωσε 17 γκολ σε 29 προσπάθειες (ποσοστό 58,6%) σε επτά αγώνες, έχοντας 4/8 στη φάση των ομίλων και ανεβάζοντας στροφή στα νοκ άουτ (13/21). Παράλληλα, έδωσε 10 ασίστ, ενώ είχε και έξι μπλοκ.

Μπροστά από τον Γενηδουνιά στη λίστα των σκόρερ βρέθηκαν μόνο ο Άλβαρο Γρανάδος που έκρινε το χρυσό μετάλλιο υπέρ της Ισπανίας, έχοντας 21/47 (44,7%) σε έξι αγώνες, οι Γάλλο, Τόμας Βερνού με 20/37 (54,1%) σε έξι αγώνες και ο Σέρβος, Ντούσαν Μάντιτς με 19/34 (55,9%) σε επτά παιχνίδια.

total-water.polo

Την κορυφαία επτάδα του total-waterpolo συνθέτουν ο τερματοφύλακας της Ιταλίας, Μάρκο ντελ Λούνγκο, ο Άλβαρο Γρανάδος και και ο Ντίνος Γενηδουνιάς επιλέχθηκαν για τα άκρα της περιφέρειας, δύο Κροάτες ο Μάρκο Ζούβελα και ο Λόρεν Φάτοβιτς για τις θέσεις «2» και «4», με τον Ούγγρο, Ανταμ Νάγκι να βρίσκεται ανάμεσά τους, με τον Ισπανό, Ρότζερ Ταχούλ να παίρνει τη θέση του φουνταριστού.

Από την πλευρά της η European Aquatics επέλεξε τον Αλβαρο Γρανάδος ως MVP του πρωταθλήματος και τον Μάρκο Μπίγιατς, του Ολυμπιακού, ως τον κορυφαίο τερματοφύλακα.

@Photo credits: eurokinissi
 

ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΛΟ Τελευταία Νέα