Φιλίποβιτς στο Gazzetta: «Τιμή μου που έπαιξα με αυτά τα παιδιά, αποχωρώ με πολλά συναισθήματα»

Ο Φιλίποβιτς στο Gazzetta για την πορεία του στον Ολυμπιακό

bet365

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς στο δεύτερο μέρος της «φιλοξενίας» του από το Gazzetta αναφέρεται στην παρουσία του στον Ολυμπιακό που σημαδεύτηκε από τους συμπαίκτες του. Αποστολή στο Βελιγράδι: Σταυρούλα Μουστακάτου.

Ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε και τις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις για τη σεζόν παίρνοντας τη νίκη κόντρα στην Φερεντσβάρος για την πέμπτη θέση του Final 8 του Champions League. Με την ολοκλήρωση της αναμέτρησης και την κόρνα της λήξης, οι «ερυθρόλευκοι» έκλειναν ένα κεφάλαιο που διήρκησε για δύο σεζόν, όμως θα μείνει χαραγμένος στις σελίδες της ιστορίας με χρυσά γράμματα.

Ο Φίλιπ Φιλίποβιτς έλεγε το «αντίο» και έβγαζε το σκουφάτι του, έχοντας αποφασίσει να συνεχίσει ακόμη ένα χρόνο την καριέρα του, ωστόσο στα νερά του Βελιγραδίου με τη Νόβι Μπέογκραντ. Μιλώντας στο Gazzetta σε ένα άτυπο part 2, ο Σέρβος θρύλος επισημαίνει τις καταστάσεις που δεν φάνηκαν να λειτουργούν κατά τη διάρκεια της σεζόν, όμως κάνει ιδιαίτερη αναφορά στους συμπαίκτες του στον Ολυμπιακό που έκαναν τη θητεία του πιο όμορφη.

«Ας πούμε ότι στο τέλος του ταξιδιού νιώθω σωστά και τίποτα παραπάνω από αυτό. Γιατί όπως είπα και μετά την ήττα από τη Νόβι Μπέογκραντ στον προημιτελικό, αυτή η ομάδα δεν ήταν φτιαγμένη για την 5η ή 7η θέση. Σίγουρα είχαμε “χτιστεί για κάτι παραπάνω...» ήταν τα πρώτα του λόγια.

Και συνέχισε μιλώντας για τον κόσμο του Ολυμπιακού. Λίγοι αλλά πιστοί φίλοι έμειναν στο πλάι της ομάδας μέχρι και το τέλος του ταξιδιού και ο Φιλίποβιτς “κοιτάζοντάς” τους λέει: «Θα χρησιμοποιήσω αυτή την ευκαιρία για να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους μας. Του Ολυμπιακου, τους έλληνες υποστηρικτές που πίστεψαν σε εμάς. Και (να ζητήσω) και από τον πρόεδρό μας που είχε ισχυρή πίστη σε εμάς ως το τέλος».

«Κάτι δεν πήγε καλά στη σεζόν, το ξέραμε αλλά δεν ήμασταν αυτοί που θα το αλλάζαμε»

«Κάτι σίγουρα δεν πήγε καλά κατά τη διάρκεια της σεζόν. Νομίζω ότι όλοι μεταξύ μας στην ομάδα γνωρίζαμε τί είναι, αλλά δεν ήμασταν εκείνοι που θα το αλλάζαμε. Αυτό μπορεί να είναι ένα καλό μάθημα για το τμήμα του Ολυμπιακού στο πόλο. Εγώ φεύγω! Και να στο ξεκαθαρίσω και εσένα, θα επεκτείνω σίγουρα την καριέρα μου για έναν ακόμη χρόνο...»

Ο Φιλίποβιτς βουρκωμένος πλέον κάνει έναν πρώτο απολογισμό στους ανθρώπους που είχε δίπλα του στο διάστημα παρουσίας του στον Ολυμπιακό. «Η μεγαλύτερή μου ευχή ήταν να ολοκληρώσω την καριέρα μου με ανάμεσα στο εκπληκτικό γκρουπ από παιδιά εδώ. Είχα τρομερές στιγμές αυτά τα δύο χρόνια».

«Ευγνώμων για αυτά τα παιδιά»

Μάλιστα, του ζητήθηκε να μεταφέρει μερικά λόγια προς τους συμπαίκτες του και εκείνος αποκρίθηκε έχοντας φυλαγμένες μερικές λέξεις που έβαζαν ένα ακόμη λιθαράκι στην εκτίμησή του για εκείνους.

«Είμαι ευγνώμων και θα τους το πω το βράδυ όταν μαζευτούμε για ένα ποτό, ή δύο. Ίσως πολλά περισσότερα (γέλια). Αλλά θα τους πω ότι ήταν τιμή μου να είμαι μέλος αυτής της ομάδας. Από την πρώτη στιγμή που δεν είχα καν φτάσει στον Ολυμπιακό, όλοι εδώ, οι φίλαθλοι, ειδικά τα παιδιά με δέχθηκαν σαν δικό τους άνθρωπο. Αισθανόμουν την Αθήνα τα δύο χρόνια σαν σπίτι μου.

Και πραγματικά αποχωρώ με πολλά συναισθήματα! Θα είναι δύσκολο, αλλά οπωσδήποτε θα επιστρέψω στην Αθήνα να τους δω, να περάσω λίγο ποιοτικό χρόνο. Νομίζω δεν είχα ανάλογες στιγμές σε όλη τη ζωή μου και τόσο όμορφες όσο όταν είχα τον καιρό που συναναστρεφόμουν αυτά τα παιδιά. Είναι πραγματικά εξαιρετικές προσωπικότητες και θέλω να τους το πω απόψε (σ.σ χθες) άλλη μία φορά!»

 

Τελευταία Νέα