Η Βουλιαγμένη (απ)έδειξε πως τα όνειρα δεν απαγορεύονται

Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος στο Final 8 του Βελιγραδίου

bet365

Η Βουλιαγμένη έγραψε ιστορία με την πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League και το Gazzetta γράφει για τους «μπέμπηδες» με αφορμή τη νίκη επί της Μπρέσια στο Final 8 του Βελιγραδίου.

Ποιος αλήθεια να το περίμενε και να που η Βουλιαγμένη βρίσκεται στα ημιτελικά του Champions League. Οι «μπέμπηδες» πήγαν στο Βελιγράδι γνωρίζοντας πως δεν είχαν και δεν έχουν τίποτα να χάσουν, σε σχέση για παράδειγμα με τον Ολυμπιακό.

Στην προαγγελία και στην παρουσίαση της ομάδας για την πρώτη τους παρουσία σε Final 8, γράφαμε πως η άγνοια κινδύνου μπορεί να κάνει επικίνδυνη την πρωτάρα Βουλιαγμένη. Και η Μπρέσια, που μπήκε στον προημιτελικό με ύφος μπλαζέ(;), έπαθε τέτοιο χουνέρι, που θα το θυμούνται για χρόνια εκεί στη Λομβαρδία.

Ο Βλαντιμίρ Βουγιασίνοβιτς είδε τους κόπους μιας χρονιάς των παικτών του να δικαιώνονται με εντυπωσιακό τρόπο στην πισίνα στην «11 Aprile» του Βελιγραδίου. Η νίκη επί της Μπρέσια με 11-10 χάρισε τόση πολλή χαρά, φάνηκε στο πρόσωπο του αρχηγού Μάριου Καπότση στην τηλεοπτική κάμερα, μόνο όσοι βρίσκονται στην ομάδα μπορούν να την νιώσουν.

Χάρισε συγκίνηση και συναισθήματα, που μπορεί να έχουμν την ίδια αξία με την κατάκτηση του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1997!

Ενα συγκρότημα με μέσο όρο ηλικίας στα 23 έτη, με αυτή την επιτυχία έστειλε παράλληλα και πολλά διδάγματα. Τι κι αν προκρίθηκε 4ο από τον Ά όμιλο, τι κι αν εντός συνόρων δεν μπόρεσε να κοντράρει τον Ολυμπιακό, οι παίκτες της Βουλιαγμένης (απ)έδειξαν πως τα όνειρα στον αθλητισμό δεν απαγορεύονται. Εδειξαν ότι σε ένα τουρνουά τριών ημερών τα πάντα είναι εφικτά, εφόσον το πιστεύεις. Το πίστεψαν και τα κατάφεραν.

vouliagmeni water polo


Δεν έκλεψαν το παιχνίδι απέναντι στα αστέρια της Μπρέσια. Η ημίωρη διακοπή στο ημίχρονο εξ αιτίας της βροχής δεν τους επηρέασε, άντεξαν στην πίεση της Μπρέσια για να φθάσουν σε μια πανάξια νίκη.

Ο Δημήτρης Νικολαΐδης συγκλονιστικός στα 2μ. Ο 24χρονος φουνταριστός, που έχει στεφθεί πρωταθλητής Ιταλίας με την Μπρέσια, δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί.
Ο πολύπειρος τεχνικός της ιταλικής ομάδας Αλεσάντρο Μπόβο, προσάρμοσε την άμυνα πάνω του, αφήνοντας ανοικτά σουτ από την περιφέρεια και την πλήρωσε. Ο Μπάμπης Τρούλος με 4/8 σουτ και ο Στάθης Καλογερόπουλος (3 γκολ, 2 ασίστ) σουτ, μαζί με τους Παπασηφάκη και Κουρούβανη ανέλαβαν δράση.

troulos


Η αμυντική λειτπουργία είναι θέμα διάθεσης και ομαδικής προσπάθειας και εκεί η Βουλιαγμένη πήρε άριστα 10, όσα και τα γκολ που δέχθηκε.

Ο Παναγιώτης Τζωρτζάτος με εννέα αποκρούσεις σε 19 σουτ εντός εστίας (47,4%), με οκτώ συνολικά κλεψίματα (τρία ο Χαλυβόπουλος), η Βουλιαγμένη κράτησε την Μπρέσια στα 10 γκολ σε 29 σουτ και τον ικανότατο σκόρερ, Κονσταντίν Καρκόφ στα τέσσερα άστοχα σουτ.


Και τώρα στον ημιτελικό το βράδυ της Πέμπτης (1/6, 21:00) η Προ Ρέκο,

Οι δυο τους συναντήθηκαν στους ομίλους, η ιταλική ομάδα επικράτησε με 13-7 στη Βάρη και με 14-7 στη Γένοβα, κανένα πρόβλημα. Απέναντι στην πιο επιτυχημένη ομάδα του Champions League, που πάει για τον 3ο σερί τίτλο και 11ο συνολικά, οι «μπέμπηδες» δεν έχουν παρά να χαρούν αυτές τις στιγμές, συμμετοχή στα ημιτελικά του Champions League και ας συνεχίσουν να ονειρεύονται.

Υ.Γ.: Είναι άδικο για αυτά τα παιδιά να παίζουν τα παρθενικά τους παιχνίδια σε όμιλο του Champions League, μεταξύ συγγενών και φίλων στη Βάρη.

 

Τελευταία Νέα