Μπρέσια - Βουλιαγμένη 10-11: Μαγικοί «μπέμπηδες» και... ημιτελικά Champions League

Η Βουλιαγμένη στα ημιτελικά του Champions League

bet365

Η Βουλιαγμένη στην πρώτη της παρουσία σε Final 8 κατάφερε να...υποτάξει την Μπρέσια (10-11) και να πάρει το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League. Αποστολή στο Βελιγράδι: Σταυρούλα Μουστακάτου

Σε μία αναμέτρηση που αναγκάστηκε να διακοπεί εξαιτίας της βροχής στο ημίχρονο, η Βουλιαγμένη πραγματοποίησε μαγική εμφάνιση απέναντι στην Μπρέσια και επικρατώντας με 11-10 έγραψε ιστορία, εξασφαλίζοντας μία θέση στα ημιτελικά του Final 8 του Champions League στο Βελιγράδι.

Και η παραμυθένια πορεία για τους «μπέμπηδες» στο Champions League καλά κρατεί, καθώς την Πέμπτη (31/5, 21:00) θα αγωνιστεί στα ημιτελικά είτε με την πρωταθλήτρια Ευρώπης Προ Ρέκο, είτε με την πρωταθλήτρια Ουγγαρίας, Φερεντσβάρος.

Κυριαρχική εμφάνιση του Νικολαΐδη στους φουνταριστούς, κόντρα στην άλλοτε ομάδα του με την οποία κατέκτησε πρωτάθλημαμ, καθοριστικοί Τρούλος και Καλογερόπουλος.

Ξεκίνημα με φόρα για τη Βουλιαγμένη

Μπορεί η Μπρέσια να προηγήθηκε νωρίς με το γκολ του Αλεζιάνι, όμως η Βουλιαγμένη είχε την απάντηση με τον Νικολαΐδη να κερδίζει το πέναλτι και τον Καλογερόπουλο να ευστοχεί για την ισοφάριση (1-1). Ο Τρούλος εκμεταλλεύτηκε την καλή κυκλοφορία κάνοντας το 2-1 στον παραπάνω στο 3:44, ενώ το πέναλτι του Παπασηφάκη έδωσε την ευκαιρία τον Ντι Σόμα να φέρει και πάλι στα ίσια το ματς. Η άμυνα των τυπικά φιλοξενούμενων λειτούργησε εξαιρετικά και ο Τζωρτζάτος κρατούσε την εστία του στα ίδια επίπεδα. Οι «μπέμπηδες» έκαναν το double-score (2-4) με Παπασηφάκη και Καλογερόπουλο από τα έξι μέτρα για το οκτάλεπτο που έκλεισε με τον Ρεντζούτο να κάνει το 3-4 (00:54).

Το πάνω χέρι και στη συνέχεια

Η Βουλιαγμένη συνέχισε να είναι παραγωγική και στις αρχές της επόμενης περιόδου. Ο Κουρούβανης είδε κενό χώρο στην εστία των Ιταλών και ευστόχησε από τα 6μ. για να ανεβάσει την απόσταση στο 3-5 και λίγο αργότερα ο Φάρμερ πλησίασε τον αντίπαλό του για να δώσει στο σύνολο του Βουγιασίνοβιτς το +3 (3-6). Ο Αλεζιάνι έδωσε μία ανάσα στην ομάδα του (4:59) προτού ο Νικολαΐδης κερδίσει τη μάχη των φουνταριστών και δώσει στον Τρούλο την μπάλα για το πέναλτι του 4-7. Με τον 24χρονο διεθνή να παίρνει τα ηνία στο σκοράρισμα από τα 2μ. κάνοντας το 5-8 για τη Βουλιαγμένη, κόντρα στην οποία ο Βαπένσκι σκόραρε στα 22 δεύτερα πριν το ημίχρονο, όπου ξεκίνησε και η βροχή που διέκοψε το ματς.

Το παιχνίδι ξεκίνησε και πάλι και στα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα του τρίτου οκταλέπτου, ο Ντόλτσε έφερε το ματς σε απόσταση ενός γκολ για την Μπρέσια με το 7-8 (7:32). Ο Τρούλος δεν κατάφερε να απαντήσει, ενώ οι «μπέμπηδες» δεν βρήκαν σκορ στον παραπάνω για να αυξήσουν τη διαφορά τους σε εκείνο το διάστημα. Ακόμη και αν δεν κατάφερε να σημειώσει κάποιο γκολ στην περίοδο, η Βουλιαγμένη διατηρούσε το προβάδισμα και είχε τη ζυγαριά στο μέρος της. Ο Καλογερόπουλος από το πέναλτι του Βαπένσκι στο 7:14 ήταν απόλυτα ψύχραιμος κάνοντας το 7-9 βάζοντας και πάλι πονοκέφαλο στους Ιταλούς. Τα δύο επόμενα γκολ ήρθαν από τον Τρούλο (6:04, 4:51) αφού ενδιάμεσα ο Γιανάτζα είχε μειώσει στο 8-10.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 3-4, 1-0, 3-3

Μπρέσια (Αλεσάντρο Μπόβο): Τεσάνοβιτς (10/21 αποκροπύσεις, 47,6%) Ντόλτσε 1, Πρεστσούτι, Τζανάτσα 1, Λάζιτς, Βαπένσκι 1, Ρεντζούτο 2, Χαρκόφ, Αλεζιάνι 2, Λουόνγκο 2, Ντι Σόμα 1, Τζίτο, Μπάτζι.

Βουλιαγμένη (Βλαντιμίρ Βουγιασίνοβιτς): Τζωρτζάτος (9/19 αποκρούσεις, 47,4%) Χαλυβόπουλος, Αλμύρας, Καλογερόπουλος 3, Τρούλος 4, Νικολαΐδης 1, Παπασηφάκης 1, Γούντεχντ, Αλαφραγκής, Καπότσης, Κουρούβανης 1, Φάρμερ 1, Ανδρεάδης.

 

Τελευταία Νέα