Τεράσα - Απόλλων Σμύρνης 14-18: Ιστορική κατάκτηση του Challenger Cup

Ο Απόλλων Σμύρνης με το Challenger Cup

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης σε μια ευρωπαϊκή κορυφή, με μυθική εμφάνιση νίκησε την Τεράσα μέσα στη Βαρκελώνη με 18-14 κατακτώντας το Challenger Cup και έγινε η 3η ελληνική ομάδα που φθάνει σε ευρωπαϊκό τρόπαιο.

Ο Απόλλων Σμύρνης σε μια ευρωπαϊκή κορυφή! Με μυθική εμφάνιση νίκησε την Τεράσα μέσα στη Βαρκελώνη με 18-14 κατακτώντας το Challenger Cup.

H προσφυγική ομάδα με μόλις εννέα χρόνια ύπαρξης, φθάνει στην κατάκτηση μιας ευρωπαϊκής κορυφής, ο κατάλογος των ομάδων που έχουν κατακτήσει το Challenger Cup αρχίζει με το όνομα: ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ.

Ο Απόλλων Σμύρνης μετά τον Ολυμπιακό και τη Βουλιαγμένη, συλλόγους με βαριά ιστορία στην υδατοσφαίριση, γίνεται η 3η ελληνική ομάδα που κατακτά ευρωπαϊκό τρόπαιο. Η Βουλιαγμένη με το Κύπελλο Κυπελλούχων το 1997 και ο Ολυμπιακός με τα Champions League το 2002 και το 2018.

«Κύπελλο, Κύπελλο, Απολλωνάρα φέρε μας το Κύπελλο, το ευρωπαϊκό»

Οι 50 περίπου Απολλωνιστές που βρέθηκαν στο πλευρό της ομάδας τρελάθηκαν με αυτά που έβλεπαν στο νερό. Ο Απόλλων ταξίδεψε στη Βαρκελώνη με το ελάχιστο προβάδισμα από το προ 10 ημερών του 12-11 στο «Σεράφειο». Όμως με ρεσιτάλ στην επίθεση, σταμάτησε στα 18 γκολ! Και πώς να χάσει έτσι το ευρωπαϊκό.

«Κύπελλο, Κύπελλο, Απολλωνάρα φέρε μας το Κύπελλο, το ευρωπαϊκό» τραγουδούσαν οι φίλοι του Απόλλωνα.

Και ο αρχηγός Μάνος Σολανάκης αφού σαστισμένος σήκωσε πρώτος το τρόπαιο, με τους συμπαίκτες του πήγαν στη γωνία του κολυμβητηρίου, για τους πρώτους πανηγυρισμύς με τους οπαδούς.

Τα κρυφά χαρτιά του Νίκου Δεληγιάννη

Τη δική του ιστορία γράφει και ο Νίκος Δεληγιάννης, εμφάνισε την ομάδα πιο έτοιμη στο επιθετικό κομμάτι και ο Απόλλων ευτύχησε να βρει γκολ, πολλά και καθοριστικά γκολ από παιδιά, που δεν θα το περίμεναν οι Ισπανοί.

Πέντε γκολ ο αριστερόχειρας 22χρονος Σέρβος Λάζαρ Βίτσκοβιτς, από δύο σε καίρια σημεία από τους Αλέξανδρο Αλαμάνο και Κωνσταντίμο Μόκκα.

Τον έτερο των ξένων, τον Νίκολα Μπογκντάνοβιτς τον γνωρίζαμε, τον περιμέναμε να πάρει προσπάθειες. Ο Σέρβος με τρία γκολ στο 1ο οκτάλεπτο έδωσε την ώθηση στον Απόλλωνα να προηγηθεί με 4-1.

Η Τεράσα προσπέρασε 5-4, αλλά ήρθαν τα γκολ των Αλαμάνου (2) και Βίτσκοβιτς για το +2 του Απόλλωνα (7-5).

Το παιχνίδι ήταν τρελό, η Τεράσα με δύο γκολ σε 35'' ισοφάρισε και ο Μπογκντάνοβιτς στην εκπνοή του χρόνου σκόραρε από το κέντρο της πισίνας για το 7-8.

Νέα αντεπίθεση της Τεράσα και άμεσο νέο προσπέρασμα 9-8, όμως οι Μόκκας και Βίτσκοβιτς με δύο γκολ, έδωσαν νέο προβάδισμα στην ελληνική ομάδα με 12-10 (3:04). Σε αυτό το τελευταίο τρίλεπτο της 3ης περιόδου ο Απόλλων «καθάρισαν» τον τελικό, όταν άρχισαν να βρίσκουν δίχτυα και τα άλλα δύο μεγάλα επιθετικά όπλα.

Ο Νίκος Γαρδίκας στην κόντρα έκανε το 10-12 και με δύο γκολ από τον Σολανάκη και ένα του Βίτσκοβιτς ο Απόλλων έφθασε στο 15-11. Η Τεράσα δεν είχε άλλη αντίδραση, το ελληνικό πάρτι είχε ξεκινήσει.

Τα οκτάλεπτα: 3-4, 4-4, 4-7, 3-3

Τεράσα (Ντίντακ Κομπάτσο): Μότος Μάρτιν, Γουίλσον, Σάντσεθ, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρσία, Ντελγάδο 4, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 2, Ροντρίγκεθ 1, Τσίκο 1, Σάντσεθ.

Απόλλων Σμύρνης (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος 2, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας 2, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραϊμης 1, Χονδροκούκης 1, Βίτσκοβιτς 5, Γαρδίκας 1, Μυρίλος, Σολανάκης 2, Καβουσανός.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα