Απόλλων Σμύρνης: «Πέταξε» για τη Βαρκελώνη με στόχο να σηκώσει το Challenger Cup κόντρα στην Τεράσα

Ο Απόλλων Σμύρνης κατά την αναχώρηση για τη Βαρκελώνη για τον τελικό του Chellanger Cup

bet365

Με πίστη για την κατάκτηση του Challenger Cup η αποστολή του Απόλλωνα Σμύρνης ταξίδεψε για τη Βαρκελώνη και τον επαναληπτικό τελικό με την Τεράσα.

Όταν το 2014, κατόπιν του οράματος των Γιώργου και Ζάχου Αφρουδάκη και σε συνεργασία με τον ΓΣ, υλοποιούταν η ιδέα της σύστασης του τμήματος υδατοσφαίρισης του Απόλλωνα Σμύρνης πόσοι να περίμεναν ότι εννέα χρόνια μετά η αμφίβια «ελαφρά ταξιαρχία» θα διεκδικούσε ευρωπαϊκό τρόπαιο!

Κι όμως αυτό που έμοιαζε ως όνειρο, δεν είναι. Η αποστολή του Απόλλωνα Σμύρνης, έχοντας στις αποσκευές τη νίκη με 12-11 στον 1ο τελικό του Σεράφειου, αναχώρησε το μεσημέρι της Πέμπτης (27/4) για τη Βαρκελώνη με μοναδικό στόχο να κάνει δική της Σάββατο την κούπα του Challenger Cup και να γίνει η μόλις 3η ελληνική ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης που θα έχει κατακτήσει ευρωπαϊκό Κύπελλο.

Στις 29 Απριλίου στις 19:00 (ώρα Ελλάδας) θα ξεκινήσει ο 2ος τελικός του Challenger Cup με αντίπαλο την οικοδέσποινα Τεράσα κι από εκείνη την ώρα οι καρδιές όλων των Απολλωνιστών θα χτυπούν συντονισμένα, ταυτόχρονα με εκείνες των παικτών του Νίκου Δεληγιάννη, που θα παλέψουν ώστε, ενάντια σε μια ποιοτική ισπανική ομάδα, να στεφθούν εκείνοι Κυπελλούχοι Ευρώπης.

Το κλίμα στην αναχώρηση από το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με αρχικό προορισμό τη Βαρκελώνη και ακολούθως την Τεράσα ήταν εξαιρετικό. Ο αρχηγός Μανώλης Σολανάκης, έχοντας σήμερα γενέθλια (29 ετών), δέχτηκε ευχές και αγκαλιές απ’ όλους, με τα χαμόγελα να… δίνουν και να παίρνουν.

Την αποστολή του Απόλλωνα, που το βράδυ θα προπονηθεί στην πισίνα του Club Natacio Terrassa όπου θα γίνει ο 2ος τελικός, αποτελούν ο προπονητής Νίκος Δεληγιάννης, ο βοηθός προπονητής Δημήτρης Μιτελούδης, οι αθλητές Στέφανος Γαλανόπουλος, Αλέξανδρος Αλαμάνος, Νίκολα Μπογκντάνοβιτς, Κωνσταντίνος Μόκκας, Άγγελος Γωνιωτάκης, Μιχάλης Δίπλαρος, Διονύσης Μπραΐμης, Κωνσταντίνος Χονδροκούκης, Λάζαρ Βίτσκοβιτς, Νίκος Γαρδίκας, Αναστάσης Μυρίλος, Μανώλης Σολανάκης, Βασίλης Καβουσανός, Ιάσων Τουρκομένης και ο τιμ μάνατζερ της ομάδας (αρχηγός αποστολής), Σπύρος Μίντζης

Τουλάχιστον 70 φίλαθλοι στο πλευρό του Απόλλωνα

Την Παρασκευή (28/4) θα αναχωρήσουν από την Αθήνα για τη Βαρκελώνη τα υπόλοιπα μέλη της διοικητικής αποστολής, όπως και ο κύριος όγκος των φιλάθλων που θα ταξιδέψουν στην Τεράσα για να ενισχύσουν τον Απόλλωνα. Παρά το πολύ υψηλό κόστος των εισιτηρίων τουλάχιστον 70 φίλαθλοι θα δώσουν το «παρών» στον
σαββατιάτικο ρελικό υποσχόμενοι τη δημιουργία μιας άκρως δυναμικής εξέδρας για την «ελαφρά ταξιαρχία»!

Δεληγιάννης: «Πάμε για τη νίκη που θα μας δώσει και τον τίτλο»

Στις δηλώσεις του για τον 2ο Τελικό ο προπονητής του Απόλλωνα ξεκαθάρισε για ακόμη μία φορά πως η ομάδα του θα στοχεύσει μόνο στη νίκη, που θα της δώσει και τον τίτλο: «Για εμάς το ένα γκολ διαφορά δεν λέει κάτι. Δεν θα πάμε να παίξουμε για να κρατήσουμε τη διαφορά. Όπως είπα αμέσως μετά το πρώτο παιχνίδι θα πάμε να κερδίσουμε στην Τεράσα. Γνωρίζουμε πολύ καλύτερα την αντίπαλο, όπως μας γνωρίζει και εκείνη βέβαια. Όμως έχω την εντύπωση ότι θα είμαστε πολύ καλύτερα προετοιμασμένοι. Έχουμε ένα ντεσαβαντάζ, καθώς φαίνεται ότι θα δημιουργήσουν μια πολύ καυτή ατμόσφαιρα οι Ισπανοί, αλλά δουλεύουμε πάνω στο γεγονός να κάνουμε να λειτουργήσει υπέρ μας η ατμόσφαιρα αυτή και νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όλα τα δυνατά χαρτιά της Τεράσα, να πάρουμε ένα αποτέλεσμα που θα μας δώσει και τον τίτλο».

 

Τελευταία Νέα