Απόλλων Σμύρνης - Τεράσα 12-11: Πήρε τη νίκη, στη Βαρκελώνη για να σηκώσει το Challenger Cup

Δημήτρης Ντζάνης
O Νίκος Γαρδίκας σημείωσε τέσσερα γκολ για τον Απόλλωνα Σμύρνης κόντρα στην Τεράσα

bet365

Ο Απόλλων Σμύρνης έκανε το πρώτο βήμα, νίκησε την Τεράσα με 12-11 στο «Σεράφειο» κολυμβητήριο στον 1ο τελικό του Challenger Cup και όλα θα κριθούν στις 29 Απριλίου στη Βαρκελώνη.

Ο Απόλλων Σμύρνης έκανε το πρώτο βήμα, νίκησε την Τεράσα με 12-11 στο «Σεράφειο» κολυμβητήριο στον 1ο τελικό του Challenger Cup και όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό της 29ης Απριλίου στην έδρα της ισπανικής ομάδας στα περίχωρα της Βαρκελώνης.

Ιστορικές στιγμές έζησαν οι φίλοι του Απόλλωνα Σμύρνης στο κατάμεστο «Σεράφειο» κολυμβητήριο, στην πρώτη παρουσία ομάδας του συλλόγου σε ευρωπαϊκό τελικό.

Στο τέλος η νίκη ήρθε με την ελάχιστη διαφορά του ενός γκολ, όμως με την εικόνα που έδειξαν οι δύο ομάδες η ελληνική ομάδα μπορεί να τελειώσει τη δουλειά σε 10 ημέρες στην έδρα της Τεράσα, που απέχει 20 χλμ. από τη Βαρκελώνη.

«Μια χαρά νίκη είναι, τώρα θα πρέπει να μας νικήσουν με δύο γκολ» ήταν η πρώτη αντίδραση από τον τεχνικό του Απόλλωνα Σμύρνης, Νίκο Δεληγιάννη.

Πολλή τακτική, εναλλαγές στο σκορ και το χαμένο +3 στο τέλος

Ο 1ος τελικός του νεοσύστατου Challenger Cup προσέφερε πολλές συγκινήσεις ανάμεσα σε δύο ισοδύναμες ομάδες, δικαιώνοντας τον Γιώργο Αφρουδάκη, που μιλώντας στο Gazzetta έκανε λόγο για μια τελική σειρά 50-50.

Ο Απόλλων είδε τα δύο περιφερειακά του όπλα, τον Νίκο Γαρδίκα και τον Σέρβο, Νίκολα Μπογκντάνοβιτς να πετυχαίνουν από τέσσερα γκολ. Οι Ισπανοί διαβασμένοι εστίασαν αμυντικά πάνω στο Μάνο Σολανάκη, με τον διεθνή φουνταριστό να δίνει ομηρικές μάχες στα 2μ.

apollon smyrnis water polo

Αμυντικά ο Απόλλων είχε καλές και κακές στιγμές, όπως τα 4 στα 4 γκολ από την Τεράσα στον παίκτη παραπάνω στο 2ο οκτάλεπτο, αλλά και τα φυσιολογικά λάθη απειρίας στο τέλος.

Ο Απόλλων μπήκε δυναμικά και προηγήθηκε 3-1. Με τα γκολ των Χονδροκούκη και Σολανάκη διατήρησε το +2 (4-2, 5-3) στο πρώτο τρίλεπτο της β' περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι βρίσκοντας γκολ στον παραπάνω, ισοφάρισαν 5-5 και 6-6 με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου.

Με γκολ των Φλόρες και Ντελγάδο η Τεράσα προσπέρασε για πρώτη και τελευταία φορά με 8-7 (3:52). Εκεί ήρθε η αντίδραση των γηπεδούχων, δύο γκολ ο Μπογκντάνοβιτς, άλλα δύο ενδιάμεσα ο Γαρδίκας και ο Απόλλων βρέθηκε στο 11-8, στα 6:47 πριν από το τέλος.

Με τον Γαρδίκα να σκοράρει ξανά, έγινε το 12-9 στα 4:30, όμως η Τεράσα με τα γκολ των Φλόρες (2:20) και Ντελγάδο (00:37) ροκάνισε τη διαφορά στο τελικό 12-11.

Τα οκτάλεπτα: 3-2, 3-4, 4-2, 2-3

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Νίκος Δεληγιάννης): Γαλανόπουλος, Αλαμάνος, Μπογκντάνοβιτς 4, Μόκκας, Γωνιωτάκης, Δίπλαρος, Μπραϊμης 1, Χονδροκούκης 2, Βίτσκοβιτς, Γαρδίκας 4, Μυρίλος, Σολανάκης 1, Καβουσανός

ΤΕΡΑΣΑ (Ντίντακ Κομπάτσο): Μότος, Γουίλσον, Σάντσεθ, Αλαρκόν 3, Φλόρες 3, Γκαρσία, Ντελγάδο 2, Σαμπαντέλ, Πέρεθ, Ντε Λέρα 1, Ροντρίγκεθ, Τσίκο 2, Σάντσεθ

 

Τελευταία Νέα