Τίνα Κοντογιάννη στο Gazzetta: «Θέλαμε τελικό σε Κύπελλο και πρωτάθλημα»

Τίνα Κοντογιάννη στο Gazzetta: «Θέλαμε τελικό σε Κύπελλο και πρωτάθλημα»

bet365

Η αρχηγός της Γλυφάδας, Τίνα Κοντογιάννη μιλά στο Gazzetta μετά την πρόκριση της ομάδας στους τελικούς του πρωταθλήματος της Α1 γυναικών έπειτα από 14 χρόνια

Η γυναικεία ομάδα υδατοσφαίρισης της Γλυφάδας γιορτάζει την επιστροφή της σε τελικό πρωταθλήματος της Α1 έπειτα από 14 χρόνια. Στα ημιτελικά ντέρμπι των νοτίων προαστίων με τη Βουλιαγμένη η Γλυφάδα επικράτησε με 2-1 νίκες και απέναντι στον πανίσχυρο πρωταθλητή Ευρώπης Ολυμπιακό θα επιδιώξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.


Ο ΑΝΟΓ αποτελεί παραδοσιακή δύναμη και πρωτοπόρο στη γυναικεία υδατοσφαίριση. Mην ξεχνάμε πως είναι ο όμιλος που έφερε τα δύο -από τα επτά συνολικά- Κύπελλα Πρωταθλητριών στη χώρα μας, το 2000 και το 2003 πριν τη σκυτάλη πάρουν η Βουλιαγμένη (2009, 2010) και ο Ολυμπιακός (2015, 2021, 2022). Η Γλυφάδα έπειτα από 14 χρόνια «σπάει» το δίπολο Ολυμπιακού, Βουλιαγμένης και από την περίοδο 2007-08 όταν έφθασε στο 8ο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

«Ο στόχος μας στην αρχή της χρονιάς ήταν να αγωνιστούμε στον τελικό του Κυπέλλου και στον τελικό του πρωταθλήματος και πετύχαμε το στόχο μας» δηλώνει στο Gazzetta η Τίνα Κοντογιάννη. Η 28ρονη αριστερόχειρας περιφερειακός και φυσικοθεραπεύτρια έξω από τις πισίνες, είναι η πλέον έμπειρη παίκτρια σε ένα ρόστερ που σφίζει από νιάτα και παίκτρις, που στη συντριοπτική τους πλειοψηφία έχουν γεννηθεί από το 2000 και έπειτα.

γλυφαδα
Από τα επινίκια μετά την πρόκριση επί της Βουλιαγμένης


Ο ερχομός της Ειρήνης Νίνου, της Ολλανδής αμυντικού Ίλσε Κούλχαας, καθώς και η παρουσία της Εντίνα Γκανγκλ από την Ουγγαρία κάτω από την εστία πρόσφεραν μεγαλύτερη ισχύ στο συγκρότημα που δούλευε ο Ορέστης Σαλάχας, πριν στις αρχές του 2022 ακολουθήσει τους Χάρη Παυλίδη και Κώστα Χατζηδάκη στην Κίνα. Τη θέση του στη Γλυφάδα πήρε ο Θοδωρής Ανδρεάκος, όμως οι ισσοροπίες δεν διαταράχθηκαν.


«Αυτή η ομάδα έχει πολύ μέλλον. Άρχισε να δουλεύεται με τον Ορέστη Σαλάχα πριν από τέσσερα χρόνια και μετά την χθεσινή μας πρόκριση στους τελικούς, ο Ορέστης θα αισθάνεται το ίδιο υπερήφανος, όπως και εμείς, από τη Κίνα» σημειώνει η Τίνα Κοντογιάννη, που μετακόμισε από τη Βουλιαγμένη στη Γλυφάδα πριν από τέσσερα χρόνια, δηλαδή στην αρχή εκείνης της προσπάθειας.

κοντογιαννη
Η Τίνα Κοντογιάννη με τις Εντίνα Γκανγκλ και  Ίλσε Κούλχαας,(αριστερά)

«Από την περσινή περίοδο, όταν τερματίσαμε στην τρίτη θέση, φάνηκε πως αυτή η ομάδα θα μπορούσε να κάνει φέτος το βήμα παραπάνω. Παρουσιάσαμε ένα σταθερό αγωνιστικό πρόσωπο και δίκαια πετύχαμε την πρόκριση. Υπάρχει μια διοίκηση του κυρίου Κώστα Μιτζάλη, που δεν έχω ξαναδεί στα χρόνια που παίζω πόλο. Έχουμε τον Τάσο «Πιλότο» Παπαναστασίου που από τη θέση του γενικού διευθυντή κάνει τα πάντα στο σύλλογο, ενώ σημαντική είναι και η προσφορά του χορηγού μας, Κρις Χάμπερτ με το iRepair.

Για τον όμιλο η πρόκριση στους τελικούς είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή ύστερα από δεκατέσσερα χρόνια. Η ομάδα έχει τη δική της μεγάλη ιστορία και ο στόχος μας είναι να φέρουμε τη Γλυφάδα εκεί που της αξίζει» σημειώνει η Κοντογιάννη.

ΓΚΑΝΓΚΛ

«Αποκάλυψη του πρωταθλήματος η Παναγιώτα Νίνου»

Στην ερώτηση αν ξεχώρισε κάποια από τα νέα κορίτσια της Γλυφάδας στη διάρκειας της σεζόν, η Τίνα Κοντογιάννη δεν το πολυσκέφθηκε.
«Πιστεύω πως η Παναγιώτα Νίνου δεν ήταν μόνο η αποκάλυψη της Γλυφάδας, αλλά η μεγάλη αποκάλυψη του πρωταθλήματος. Είναι 21 ετών παίζουμε μαζί στη δεξιά πλευρά της περιφέρειας, πρόκειται για μια παίκτρια με μεγάλες δυνατότητες».

ΓΛΥΦΑΔΑ

Και τώρα για τη Γλυφάδα υπάρχει ο Ολυμπιακός, που είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί για το 9ο διαδοχικό τίτλο στο πρωτάθλημα. Οι τελικοί αρχίζουν το Σάββατο (21/5) από τον Πειραιά, ενώ στις 17 Απριλίου οι «ερυθρόλευκες» είχαν νικήσει τη Γλυφάδα με 14-7 στον τελικό του Κυπέλλου στη Λάρισα.

«Γνωρίζουμε τη δυναμική του Ολυμπιακού, δεν πετάμε στα σύννεφα. Εμείς θέλουμε να παρουσιάσουμε το καλό μας αγωνιστικό πρόσωπο, στο παιχνίδι πρωταθλήματος στην έδρα μας χάσαμε δύσκολα 13-11, άγχος δεν υπάρχει, θα πάμε να χαρούμε τα παιχνίδια» καταλήγει η Τίνα Κοντογιάννη.

@Photo credits: INTIME
 

Τελευταία Νέα