Γλυφάδα - Βουλιαγμένη 11-9: Σε τελικό 14 χρόνια μετά

Newsroom
Γλυφάδα - Βουλιαγμένη 11-9: Σε τελικό 14 χρόνια μετά

bet365

Η Γλυφάδα βγήκε νικήτρια στα ντέρμπι των νοτίων προαστίων με τη Βουλιαγμένη και περνά έπειτα από 14 χρόνια σε τελικό πρωταθλήματος της Α1 γυναικών.

Έπειτα από 14 χρόνια «έσπασε» το ζευγάρι των τελικών ανάμεσα στον Ολυμπιακό και στη Βουλιαγμέμη στο πρωτάθλημα υδατοσφαίρισης της Α1 γυναικών.
Η Γλυφάδα νικώντας τη Βουλιαγμένη με 11-9 στον 3ο ημιτελικό της σειράς στο «Αντώνης Δημητρόπουλος» πανηγυρίζει την πρόκριση στους τελικούς, όπου με μειονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Ελλάδας και Ευρώπης, Ολυμπιακό, η αρχή θα γίνει το Σάββατο (21/5) από τον Πειραιά

.Ο ιστορικός ΑΝΟΓ είναι και ο τελευταίος όμιλος που έφθασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, πλην του Ολυμπιακού και της Βουλιαγμένης. Ηταν πριν από 14 χρόνια, την περίοδο 2007-08, με τη μόνη διαφορά πως τότε υπήρχε τελική φάση και όχι τελικοί, που καθιερώθηκαν από την επόμενη σεζόν.

ΓΛΥΦΑΔΑ


Μετείχαν οι τέσσερις πρώτες ομάδες της κανονικής περιόδου, με τη Γλυφάδα να αναδεικνύεται πρωταθλήτρια (37β.), και τις Βουλιαγμένη (34β.), Ολυμπιακό (24β.) και Εθνικό (24β.) να ακολουθούν.

Στο σημερινό ντέρμπι των νοτίων προαστίων, η Γλυφάδα είχε το προβάδισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και στην τρίτη περίοδο, με πρωταγωνίστρια την Ιλσε Κούλχαας, ξέφυγε 9-5, για να φτάσει και στο +5 (11-6), στις αρχές του τελευταίου οκταλέπτου. Η Βουλιαγμένη απλά μείωσε στο τελικό 11-9 και με τον Εθνικό θα παίξει για την 3η θέση.

ΓΚΑΝΓΚΛ

Τα οκτάλεπτα: 4-2, 3-3, 3-1 1-3

ΓΛΥΦΑΔΑ (Θοδωρής Ανδρεάκος): Γκανγκλ, Παναγιώτα Νίνου, Γκίλλα, Θωμοπούλου, Γρηγοροπούλου 2, Ειρήνη Νίνου 3, Αντωνιάδη, Κολιτσοπούλου, Κούλχαας 3, Φουντωτού, Γαλιατσάτου, Κοντογιάννη 3, Καρύτσα, Κατσώνη, Κανελλοπούλου.

ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗ (Άντι Μελιδώνη): Κοτσιώνη, Καϊάφα, Χυδηριώτη 3, Μουστακαρία, Γιαννοπούλου, Ριντζ 4, Τανκέεβα 2, Μαρία Πάτρα, Καλαϊτζή, Διαμαντοπούλου, Σάντα, Αγγελίδη, Ειρήνη Πάτρα, Καλογεροπούλου, Ανδρεάδη.

 

Α1 ΓΥΝΑΙΚΩΝ Τελευταία Νέα