Ζερδεβάς: «Θέλαμε να βγάλουμε αντίδραση»

Δημήτρης Ντζάνης
Ζερδεβάς: «Θέλαμε να βγάλουμε αντίδραση»

bet365

Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού και MVP του Final 4 του Κυπέλλου, μιλά στο Gazzetta για τη σημασία της κατάκτησης του τίτλου, αλλά και για τον Μάρκο Μπίγιατς και τον ξεχωριστό Γιόζιπ Πάβιτς.

Ο Μάνος Ζερδεβάς δεν σταματούσε να βγάζει φωτογραφίες με μικρούς και μεγάλους, να υπογράφει αυτόγραφα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδας με τον Ολυμπιακό στο κολυμβητήριο Νέας Πολιτείας στη Λάρισα. Ο 25χρονος τερματοφύλακας των «ερυθρόλευκων» και «ασημένιος» με την εθνική ομάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες, είχε ολοκληρώσει ένα εξαιρετικό για τον ίδιο διήμερο στην πόλη της Θεσσαλίας.

Ο Ολυμπιακός προερχόμενος από ένα διάστημα προβληματικών εμφανίσεων, ζητούσε μια αντίδραση στο Final 4 του Κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών και αυτή ήρθε. Η κατάκτηση του 23ου Κυπέλλου για την ομάδα του Πειραιά, αποτελεί μια τονωτική ένεση και σε πολύ μεγάλο βαθμό οφείλεται και στο Μάνο Ζερδεβά.

Απέναντι στην πρώην ομάδα του τη Βουλιαγμένη, ήταν εξαιρετικός, χάσαμε το μέτρημα πόσες επεμβάσεις πραγματοποίησε και πριν έρθει η φάση με την αποβολή του Γενηδουνιά, έμοιαζε ανίκητος. Και μην ξεχνάμε την παρουσία του και στο σαββατιάτικο ημιτελικό με την ΑΕΚ και τις δύο αποκρούσεις πέναλτι στο 4ο οκτάλεπτο.


Δίκαια ανακηρύχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του Final 4, κάτι που είχε πετύχει και με τη Βουλιαγμένη το 2017 στο Καρπενήσι, ενώ συνολικά για 4η φορά ψηφίστηκε και ως κορυφαίος μιας τελικής φάσης του Κυπέλλου.


«Κακά τα ψέματα, ήταν μια δύσκολη περίοδος για εμάς, μετά την ήττα από τη Φερεντσβάρος θέλαμε να βγάλουμε μια αντίδραση και να κατακτήσουμε πιο πολύ για τους εαυτούς μας αυτό τον τίτλο, το Κύπελλο είναι η πιο επικίνδυνη διοργάνωση, από την άποψη πως είναι ένας αγώνας και όλα μπορούν να συμβούν, δείξαμε πως το θέλαμε πιο πολύ και ευελπιστούμε η συνέχεια να είναι ανάλογη, αυτό το τρόπαιο το αφιερώνω στον πατέρα μου» δήλωσε αρχικά στο Gazzetta, ο Μάνος Ζερδεβάς.

Ζερδεβάς


Ο Ολυμπιακός μέχρι το 27:30 κράτησε τη Βουλιαγμένη πολύ χαμηλά στο σκορ, με το πάθος να κυριαρχεί στην αμυντική λειτουργία.
«Η νοοτροπία της ομάδας στηρίζεται στην άμυνα εξ αρχής, στη φιλοσοφία μας είναι να μη δεχόμαστε πολλά γκολ, γιατί στην επίθεση έχουμε πολύ ταλέντο και ποιοτικούς παίκτες, οπότε οι λύσεις θα βρίσκονται. Με τη Βουλιαγμένη λειτουργήσαμε ιδανικά μέχρι τα τέσσερα, πέντε λεπτά πριν από το τέλος, που χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, υποπέσαμε σε λάθη που παραλίγο να μας στοιχίσουν τον αγώνα, παρόλα αυτά κρατάμε το αποτέλεσμα, το τρόπαιο και συνεχίζουμε» τονίζει ο Ζερδεβάς.

«Μαθαίνω από τον Μπίγιατς»

Ο Ολυμπιακός διαθέτει ένα σπουδαίο δίδυμο τερματοφυλάκων, επενδύοντας το καλοκαίρι και στην απόκτηση του 31χρονου Μάρκο Μπίγιατς (αριστερά στη βασική φωτό) με τον Κροάτη να μένει εκτός σύνθεσης στο Final 4, καθώς δικαίωμα συμμετοχής έχουν δύο ξένοι και ο Θοδωρής Βλάχος επέλεξε τους Φιλίποβιτς και Μπούσλιε.


«Ο Μάρκο Μπίγιατς είναι ένας τεράστιος αθλητής, έχει αναδειχθεί καλύτερος παίκτης στον κόσμο, με μετάλλια από Ολυμπιακούς Αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα, αποτελεί πρότυπο για εμένα. Επειδή υπάρχει διαφορά ηλικίας, μπορώ να πω ότι μαθαίνω από αυτόν, από τη νοοτροπία του, από τον τρόπο προπόνησής του, τον τρόπο παιχνιδιού του, μιλάμε πολύ και αυτό θα με βοηθήσει για τη συνέχεια της καριέρας μου» τονίζει ο Ζερδεβάς για τη συνεργασία του με τον Κροάτη τερματοφύλακα.

Ζερδεβάς
Ο Μάνος Ζερδεβάς λαμβάνει το βραβείο του MVP από τα χέρια του Βαγγέλη Μόρα


Με την απόκτηση του Μπίγιατς πολλοί στον Ολυμπιακό είπαν πως στον Πειραιά ήρθε ο διάδοχος του Γιόζιπ Πάβιτς. Όπως συνέβη και στην εθνική ομάδα της Κροατίας, μετά την αποχώρηση του Πάβιτς, ενός παίκτη που αγαπήθηκε όσο λόγοι ξένοι παίκτες στον πειραϊκό σύλλογο και αποτέλεσε σημείο αναφοράς για τον Ολυμπιακό στην παρουσία του κάτω από την «ερυθρόλευκη» εστία την περίοδο 2015-19.


«Αυτό θα ήταν ένα όνειρο, μόνο και μόνο που θα μπορούσα να μπω στην ίδια πρόταση με τον Γιόσιπ Πάβιτς θα είναι μια μεγάλη επιτυχία για εμένα» απαντά απλά ο Μάνος Ζερδεβάς, όταν ρωτήθηκε για το αν μπορεί να εξελιχθεί στο νέο Πάβιτς για τον Ολυμπιακό.

 

Τελευταία Νέα