Όταν η Ελληνίδα Τζένιφερ από Αναστασάκης έγινε Άνιστον: Δεν είναι η μόνη!

Gazzetta team
Όταν η Ελληνίδα Τζένιφερ από Αναστασάκης έγινε Άνιστον: Δεν είναι η μόνη!
Ο πατέρας της Τζένιφερ Άνιστον ήταν επίσης ηθοποιός και προτίμησε να το… «κόψει» για να έχει περισσότερες προτάσεις. Στα χνάρια του και οι Νίκολας Κέιτζ, Μπρούνο Μαρς αλλά και πολλοί άλλοι…

Είναι ευρέως γνωστό ότι η παγκοσμίου φήμης Τζένιφερ Άνιστον είναι Ελληνίδα. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μάλιστα είχε κάνει ολόκληρη… διάλεξη στους συμπαίκτες του, στους Μιλγουόκι Μπακς εξηγώντας τους πως το πραγματικό της επώνυμο είναι «Αναστασάκης». Το πλήρες όνομά της για να ακριβολογούμε είναι Τζένιφερ Λιν Αναστασάκης.

Δεν είναι μυστικό, αλλά αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί, είναι πως το Αναστασάκης μετατράπηκε σε Άνιστον. Για ποιον λόγο κόπηκε;

Εν πρώτοις, δεν είναι καλό να επιρρίψουμε την παραμικρή «ευθύνη» στην Τζένιφερ. Δεν φταίει η κοπέλα, καθώς ο πατέρας της το «έκοψε». Ηθοποιός και αυτός – από εκεί πήρε το «μικρόβιο» η κόρη του- πήρε αυτήν την απόφαση για να έχει περισσότερες ευκαιρίες στην υποκριτική. Θεώρησε πως με το Άνιστον θα είχε περισσότερες προσφορές και προτάσεις από το Αναστασάκης.

Μην παραξενεύεστε, αρκετοί παίρνουν ανάλογες αποφάσεις. Έχουμε και εδώ στην Ελλάδα πολλά παραδείγματα, υπάρχουν και στην Αμερική ακόμα περισσότερα.

Για παράδειγμα, ο Μπρούνο Μαρς λέγεται Πίτερ Τζιν Ερνάντεζ, αλλά δεν ήθελε να συγκαταλέγεται στο στερεότυπο των λατίνων τραγουδιστών. Κέρδισε Γκράμι πάντως.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αλλαγής επωνύμου είναι ο Νίκολας Κιμ Κόπολα. Τον γνωρίζετε; Αν σας πούμε τον Νίκολας Κέιτζ, τώρα καλύτερα;

Ο Νίκολας είναι ανιψιός του φημισμένου σκηνοθέτη (βλέπε Νονός) Φράνσις Φορντ Κόπολα και ήθελε να ξεφύγει από τη «σκιά» του θείου του και την επιρροή αυτού του ονόματος.

«Έπρεπε να δημιουργήσω τον εαυτό μου. Αγαπώ την οικογένειά μου, αλλά όσο πήγαινα σε κάστινγκ και έλεγα Νίκολας Κόπολα δεν μπορούσα να ξεφύγω από αυτό. Υπήρχε έξτρα πίεση εξαιτίας αυτού του ονόματος.

Όταν πήγα για πρώτη φόρα με το όνομα Νίκολας Κέιτζ και πήρα τον ρόλο, κατάλαβα πως μπορώ να τα καταφέρω».

Και για να τα λέμε και όλα, μια χαρά τα κατάφερε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ