Κοντοζαμάνης: «Χρήσιμο όπλο τα self test για την ασφάλεια και τη δραστηριότητα της χώρας μας»

Gazzetta team
Κοντοζαμάνης: «Χρήσιμο όπλο τα self test για την ασφάλεια και τη δραστηριότητα της χώρας μας»
Ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μίλησε για τις προτεραιότητες που θα δοθούν στα self test αλλά και την ευκολία της χρήσης τους.

Ξεκινάει αύριο Πέμπτη (78/4) η διάθεση των self test από τα φαρμακεία της χώρας και σε πρώτη φάση η διανομή αφορά στους μαθητές 16-18 ετών και στους εκπαιδευτικούς τους. Ο εφοδιασμός των φαρμακείων εξελίσσεται ομαλά, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, μετά την επίσκεψη του στην κεντρική αποθήκη διανομής των self tests στο Μαρκόπουλο Αττικής. Ο κ. Κοντοζαμάνης ξεναγήθηκε στους χώρους της αποθήκης και ενημερώθηκε για τον τρόπο διανομής των τεστ.

Τόνισε ότι μέχρι την Παρασκευή, 700.000 τεστ θα είναι διαθέσιμα από τα φαρμακεία. Έχουν παραληφθεί 2 εκατομμύρια τεστ μέχρι σήμερα και μέχρι το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα έχουν παραληφθεί άλλα πέντε εκατομμύρια.

«Τα self tests είναι ένα πάρα πολύ χρήσιμο όπλο που έχουμε αυτή τη στιγμή στα χέρια μας προκειμένου να ανοίξουν ξανά με ασφάλεια οι δραστηριότητες στη χώρα μας. Είναι πολύ εύκολα στη χρήση, ο καθένας από εμάς μπορεί να το κάνει μόνος του και αυτός είναι ο λόγος που οι αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη έχουν δώσει άδεια κυκλοφορίας σε αυτά τα προϊόντα ως αυτοδιαγνωστικά», τόνισε ο κ. Κοντοζαμάνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ