Οι Βρετανοί δεν θα εμβολιάσουν με AstraZeneca τους κάτω των 30 ετών

Gazzetta team
Οι Βρετανοί δεν θα εμβολιάσουν με AstraZeneca τους κάτω των 30 ετών
Στη Βρετανία δεν θα προσφέρεται κάτω των 30 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca.

Οι αμφιβολίες παραμένουν για το εμβόλιο της AstraZeneca και μάλιστα στη Βρετανία δεν θα προσφέρεται σε κάτω των 30 ετών, όπως αποφάσισε σήμερα η ρυθμιστική αρχή της χώρας, υπό τον φόβο θρομβώσεων. Τα άτομα 18-29 ετών θα εμβολιάζονται είτε με αυτό της Pfizer ή της Moderna

Οι ειδικοί μάλιστα είχαν προτείνει να σταματήσει η χορήγηση στους κάτω των 50 ετών καθώς ήταν ανήσυχοι για τις παρενέργειες με την θρόμβωση του αίματος.

Μάλιστα έχει σταματήσει και η δοκιμή του εμβολίου στους νέους με τον επικεφαλή των εμβολίων της Ευρωπαϊκής Ιατρικής Υπηρεσίας με τους ισχυρισμούς του, να τη συνδέει με τους φόβους που έχουν ξεσπάσει.

Ο ΕΜΑ κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «οι ασυνήθιστοι θρόμβοι αίματος με χαμηλά αιμοπετάλια στο αίμα θα πρέπει να αναφέρονται ως πολύ σπάνιες παρενέργειες» του εμβολίου, ενώ ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επέμεινε ότι δεν υπήρχε «καμία σχέση» μεταξύ του εμβολίου και των θρομβώσεων, με τους ειδικούς να παροτρύνουν τους πολίτες να λαμβάνουν κανονικά τις δόσεις τους.

Το Πανεπιστήμιο όμως της Οξφόρδης διέκοψε τις δοκιμές του εμβολίου AstraZeneca σε παιδιά και εφήβους λόγω ανησυχιών για τον κίνδυνο στους νέους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ