Η απάντηση του Άκη Πετρετζίκη στην Μπαρμπαρίγου για την... «κλεμμένη» γαλατόπιτα Μάνης (pic)

Gazzetta team
Η απάντηση του Άκη Πετρετζίκη στην Μπαρμπαρίγου για την... «κλεμμένη» γαλατόπιτα Μάνης (pic)
Ο Άκης Πετρετζίκης απάντησε με έναν ιδιαίτερο και χιουμοριστικό τρόπο στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για το αν αντέγραψε τη συνταγή με τη γαλατόπιτα Μάνης.

Δεν το άφησε ασχολίαστο, αλλά όπως φαίνεται, δεν είχε και διάθεση να ανεβάσει τους τόνους ή να δώσει συνέχεια σε μία μαγειρική κόντρα που πάει (ή πήγε) να δημιουργηθεί. Ο λόγος για τον Άκη Πετρετζίκη ο οποίος απάντησε με ένα story στο instagram στην Αργυρώ Μπαρμπαρίγου για τη συνταγή της γαλατόπιτας Μάνης και για το αν την... έκανε δική του!

Ο γνωστός σεφ ανεβάζοντας μία φωτογραφία του ίδιου από πρόσφατη διαφήμισή του, αναρωτιέται: «Ποιος κάνει την καλύτερη γαλατόπιτα;» (σ.σ. η ερώτηση στη διαφήμιση είναι, ποιος κάνει το καλύτερο τσιζ κέικ;) ενώ συνόδευσε την ανάρτησή του και με μία λεζάντα που αναφέρει: «Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν».

Έχει βάλει μάλιστα και ένα tip για τη συνταγή της γαλατόπιτας: «Αντί για καρύδια μπορείτε να βάλετε και αμύγδαλα».


Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, θυμίζουμε, είχε γράψει: «Γαλατόπιτα Μάνης. Όταν την βάφτισα έτσι πριν μερικά χρόνια δεν γνώριζα ότι θα έκανε τοοοοοόσο μεγάλη επιτυχία!!!!Την αγάπησαν πολλοί γιατί είναι μοναδική συνταγή που δημιούργησα με βάση ένα γλυκό που έφτιαχνα στο εστιατόριο μου papadakisrestaurant για πολλά χρόνια. Έχει σαν βάση το μιλφέιγ του εστιατορίου μου. Χαίρομαι να σας εμπνέω και να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές μοναδικές που δημιούργησα με αγάπη και ενέπνευσα πολλούς να αντιγράψουν μαζί με τα υλικά και το πρωτότυπο όνομα που της έδωσα εγώ το 2012.

Ε, τώρα αν βγάλεις το αμύγδαλο και βάλεις το καρύδι ή βάλεις διαφορετικά φύλλα ή έστω ένα άλλο ταψί κάνεις σίγουρα μια νέα δική σου συνταγή. ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΝΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ, το όνομα και η διαφορετική τεχνική, είναι αυτό που την ξεχωρίζει. Και σίγουρα στην Μάνη δεν φτιάχνουν έτσι με αυτή την τεχνική την γαλατόπιτα!!! Τα παιδιά μου τα ξέρω ένα ένα γιατί τα γέννησα εγώ. Να την φτιάξετε είναι μοναδική ε όχι και τόσο μοναδική αφού κοπιαρίστηκε από πολλούς.

Η παραδοσιακή Μανιάτικη γαλατόπιτα γίνεται χωρίς φύλλο. Μια κρέμα βελούδο που ψήνεται!!! Η δική μου γαλατόπιτα όμως είναι διαφορετική έχει καραμελωμένα φύλλα με ξηρούς καρπούς και εγώ την ονόμασα γαλατόπιτα Μάνης. Κι έτσι αυτός πήρε την συνταγή μου και την είπε ακριβώς με το ίδιο όνομα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ