Τρομακτική πίεση στα νοσοκομεία: Ανακοινώθηκε και επίσημα επίταξη γιατρών

Gazzetta team
Τρομακτική πίεση στα νοσοκομεία: Ανακοινώθηκε και επίσημα επίταξη γιατρών
Η τραγική κατάσταση με τις ελλείψεις στα νοσοκομεία, οδήγησε την κυβέρνηση να ανακοινώσει επίταξη ιδιωτών γιατρών.

Και επίσημα έχουμε επίταξη ιδιωτών γιατρών, προκειμένου να ενισχύσουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας που δέχεται ασφυκτική πίεση και είναι προ κατάρρευσης.

Αυτό ανακοινώθηκε το πρωί της Δευτέρας από το Υπουργείο Υγείας, με δήλωση του Υπουργού Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ανέφερε...

«Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση - έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ. στο τρίτο σφοδρό κύμα της πανδημίας COVID-19.

Δυστυχώς, πολύ μικρός αριθμός ιδιωτών ιατρών προσήλθε. Τους ευχαριστούμε.

Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις έκτακτες συνθήκες και την επιτακτική ανάγκη περίθαλψης των συνανθρώπων μας, το Υπουργείο Υγείας προβαίνει σε επίταξη προσωπικών υπηρεσιών ιατρών των ειδικοτήτων Παθολόγων, Πνευμονολόγων και Γενικών Ιατρών στην Αττική».

Το Υπουργείο Υγείας απηύθυνε επί εβδομάδες πρόσκληση - έκκληση προς τους ιδιώτες ιατρούς, για την ενίσχυση των...

Δημοσιεύτηκε από Vassilis Kikilias στις Κυριακή, 21 Μαρτίου 2021

Πως γίνεται η επίταξη

Σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία, ένας αστυνομικός θα τους παραδώσει το φύλλο πορείας στην διεύθυνση που έχουν δηλώσει και σε αυτό θα αναφέρεται το νοσοκομείο που θα πρέπει να παρουσιαστούν, η ημερομηνία και η ώρα.

Σε περίπτωση άρνησης παραλαβής του εγγράφου προβλέπονται κυρώσεις σε βαθμό πλημμελήματος με ποινή φυλάκισης από 3 μήνες έως και 5 χρόνια. Αξίζει να σημειώσουμε πως σε περίπτωση επίταξης, δεν δικαιούνται χρηματική αμοιβή, σε αντίθεση με την περίπτωση που είχαν προσφερθεί εθελοντικά (σ.σ κάτι που ενδεχομένως να αλλάξει καθώς πρόκειται ουσιαστικά επίταξη και όχι επιστράτευση).

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις εξαίρεσης, αν κάποιος επικαλεστεί λόγους σωματικής ή ψυχικής υγείας. Θα πρέπει όμως να πιστοποιούνται με το αντίστοιχο έγγραφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ