Μαγειρική κόντρα Μπαρμπαρίγου vs Πετρετζίκη για την «Γαλατόπιτα Μάνης» (pics & vid)

Gazzetta team
Μαγειρική κόντρα Μπαρμπαρίγου vs Πετρετζίκη για την «Γαλατόπιτα Μάνης» (pics & vid)
Η «Γαλατόπιτα Μάνης» αποτέλεσε αφορμή για το ξέσπασμα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου που μάλλον είχε αποδέκτη τον Άκη Πετρετζίκη.

Την μεγάλη της ενόχληση για την αντιγραφή μίας δικής της συνταγής, εξέφρασε με μία ανάρτηση στο Instagram, η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου.

Συγκεκριμένα χθες το απόγευμα, έγραψε: «Γαλατόπιτα Μάνης. Όταν την βάφτισα έτσι πριν μερικά χρόνια δεν γνώριζα ότι θα έκανε τοοοοοόσο μεγάλη επιτυχία!!!!Την αγάπησαν πολλοί γιατί είναι μοναδική συνταγή που δημιούργησα με βάση ένα γλυκό που έφτιαχνα στο εστιατόριο μου papadakisrestaurant για πολλά χρόνια. Έχει σαν βάση το μιλφέιγ του εστιατορίου μου. Χαίρομαι να σας εμπνέω και να μοιράζομαι μαζί σας συνταγές μοναδικές που δημιούργησα με αγάπη και ενέπνευσα πολλούς να αντιγράψουν μαζί με τα υλικά και το πρωτότυπο όνομα που της έδωσα εγώ το 2012.

Ε, τώρα αν βγάλεις το αμύγδαλο και βάλεις το καρύδι ή βάλεις διαφορετικά φύλλα ή έστω ένα άλλο ταψί κάνεις σίγουρα μια νέα δική σου συνταγή. ΟΜΩΣ ΣΑΝ ΝΟΝΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΗΣ, το όνομα και η διαφορετική τεχνική, είναι αυτό που την ξεχωρίζει. Και σίγουρα στην Μάνη δεν φτιάχνουν έτσι με αυτή την τεχνική την γαλατόπιτα!!! Τα παιδιά μου τα ξέρω ένα ένα γιατί τα γέννησα εγώ. Να την φτιάξετε είναι μοναδική ε όχι και τόσο μοναδική αφού κοπιαρίστηκε από πολλούς.

Η παραδοσιακή Μανιάτικη γαλατόπιτα γίνεται χωρίς φύλλο. Μια κρέμα βελούδο που ψήνεται!!! Η δική μου γαλατόπιτα όμως είναι διαφορετική έχει καραμελωμένα φύλλα με ξηρούς καρπούς και εγώ την ονόμασα γαλατόπιτα Μάνης. Κι έτσι αυτός πήρε την συνταγή μου και την είπε ακριβώς με το ίδιο όνομα».

Μόλις την έκανε λοιπόν, όλοι έψαχναν να δουν σε ποιον απευθύνεται αυτή η ανάρτηση όμως ένα απλό googlάρισμα ήρθε η απάντηση, καθώς αν κάποιος έβαζε «Γαλατόπιτα Μάνης» έβγαζε δύο αποτελέσματα από γνωστούς chef. Ένα της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου και ένα του Άκη Πετρετζίκη.

Μάλιστα χθες ήταν η μέρα που ο Άκης, παρουσίασε στην εκπομπή που έχει την δική του παραλλαγή. Κάτι που μάλλον «πυροδότησε» την έκρηξη της Αργυρώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ