Αλαλούμ με τα SMS: Τώρα ο Άδωνις λέει οτι θα καταργηθούν σε 2-3 εβδομάδες (vid)

Gazzetta team
Αλαλούμ με τα SMS: Τώρα ο Άδωνις λέει οτι θα καταργηθούν σε 2-3 εβδομάδες (vid)
Αν και ο γ.γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Π. Σταμπουλίδης έλεγε το αντίθετο, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε οτι θα διατηρηθεί.

Το αλαλούμ με το τί θα γίνει από την Δευτέρα με τα SMS, τις μετακινήσεις και την εστίαση, συνεχίζει να υφίσταται με αντικρουόμενες απόψεις...

Ενδεικτικά να πούμε οτι το Σάββατο το πρωί ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε οτι οι πελάτες θα μπορούν να φύγουν 23:00 από ένα εστιατόριο και δεν θα υπάρχει κίνδυνος να τους γράψει κανείς, αν τους ελέγξει στις 23:30, ενώ δύο μέρες μετά είπε πως θα πρέπει οι πολίτες στις 23:00 να είναι σπίτι τους με μία μικρή ελαστικότητα.

Χθες, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτης Σταμπουλίδης, ανέφερε πως ο κ. Σταμπουλίδης είπε ότι από τις 3 Μαΐου θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση και ότι δεν θα χρειαστεί να στέλνει ο πολίτης sms για την επίσκεψη σε κατάστημα εστίασης.

Κάτι που όπως εύκολα καταλαβαίνουμε κάνει ανούσιο το SMS που σύμφωνα με τα όσα είχαν κυκλοφορήσει θα μας αποχαιρετούσε την ημέρα που θα άνοιγε η εστίαση.

Σήμερα όμως ο Άδωνις Γεωργιάδης βάζει νέα δεδομένα στο τραπέζι... Όπως είπε το πρωί της Τρίτης στον ΣΚΑΙ το SMS δεν έχει έρθει η ώρα να καταργηθεί, κάτι που θα μπορεί να γίνει σε 2-3 εβδομάδες που θα έχουν προχωρήσει οι εμβολιασμοί. Μάλιστα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο νούμερο sms, αποκλειστικά για την εστίαση, αν και όπως είπε δεν είναι προς εξέταση αυτή τη στιγμή.

Ερωτηθείς για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων εξήγησε ότι έπρεπε να ανοίξουν γιατί από την ώρα που είχε ανοίξει το υπόλοιπο λιανικό εμπόριο όσο ήταν κλειστά τα εμπορικά κέντρα και τα mall δημιουργείτο μεγάλος αθέμιτος ανταγωνισμός εντός του λιανικού εμπορίου. «Έπρεπε λοιπόν αυτός ο αθέμιτος ανταγωνισμός να λήξει».

Σχετικά με τους επιχειρηματίες της εστίασης που δεν έχουν πολύ χώρο εξωτερικά ανέφερε πως, όπως έγινε και πέρυσι, θα δοθεί κοινόχρηστος χώρος σε όσους έχουν πρόσβαση σε δρόμο να μπορούν να απλώσουν τα τραπεζοκαθίσματα σε μεγαλύτερο κομμάτι δημοσίου χώρου. Επιπλέον, αναφέρθηκε στα μέτρα οικονομικής στήριξης για την εστίαση.

Αναφορικά με τους γάμους και τα βαπτίσεις σημείωσε πως δεν έχει ληφθεί ακόμα αποφαση. «Όσο η πανδημία πέφτει τα μέτρα αίρονται. Όσο κάνουμε εμβόλια θα έχουμε γάμους και βαπτίσεις» όπως υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ