Ανακοινώσεις σήμερα για τα self test: Σκέψεις να είναι υποχρεωτικά για εργαζόμενους

Gazzetta team
Ανακοινώσεις σήμερα για τα self test: Σκέψεις να είναι υποχρεωτικά για εργαζόμενους
Σήμερα το απόγευμα ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης θα προχωρήσεις σε ανακοινώσεις για τα self test.

Σε μία σημαντικά αλλαγή των όσων γνωρίζαμε μέχρι στιγμής για τα self test και είναι πολύ πιθανό να ανακοινωθεί το απόγευμα από τον Βασίλη Κοντοζαμάνη, σκέφτονται στην κυβέρνηση.

Στην καθιερωμένη ενημέρωση λοιπόν ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας αναμένεται να γνωστοποιήσει τις λεπτομέρειες για το πως θα γίνεται η όλη διαδικασία, ξεκαθαρίζοντας πως τα τεστ που θα επιλεγούν, από τον σχετικό διαγωνισμό που ήδη έχει ξεκινήσει, κυκλοφορούν ήδη σε χώρες της Ευρώπης, θα φέρουν τις απαραίτητες ευρωπαϊκές σημάνσεις, αλλά και τα πιστοποιητικά ασφαλείας.

Υποχρεωτικά για τους εργαζόμενους

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας, υπάρχει σκέψη για κάποιες κατηγορίες πολιτών αυτά είναι να υποχρεωτικά και να δηλώνεται το αποτέλεσμά τους.

Πρόκειται για όσους εργάζονται στο λιανεμπόριο και θα πρέπει να κάνουν κανονικά το ένα τεστ την εβδομάδα που δικαιούνται και να γνωστοποιούν το αν είναι θετικό ή αρνητικό στον ΕΟΔΥ.

Με αυτό τον τρόπο, θεωρούν στην κυβέρνηση οτι θα υπάρξει καλύτερη επιτήρηση της εξάπλωσης της πανδημίας και το λιανεμπόριο θα μπορέσει να ανοίξει με μεγαλύτερο βαθμό ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ