Lockdown: Πάμε και φέτος για Πάσχα σε μπαλκόνια και ταράτσες

Gazzetta team
Lockdown: Πάμε και φέτος για Πάσχα σε μπαλκόνια και ταράτσες
Όλα δείχνουν οτι οι περιορισμοί στις μετακινήσεις θα διατηρηθούν και το Πάσχα.

Ήταν μόλις πριν από λίγες εβδομάδες που ειδικοί και κυβερνητικά στελέχη τόνιζαν οτι το Πάσχα φέτος θα είναι καλύτερο και οτι τα περιοριστικά μέτρα του lockdown, θα έχουν χαλαρώσει.

Ωστόσο κάτι τέτοιο, με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή δεν φαίνεται να συγκεντρώνει και πολλές πιθανότητες. Τα κρούσματα έχουν εκτοξευτεί, η πίεση που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι τεράστια και τα... μαθηματικά δεν βγαίνουν, προκειμένου τέλος του Απριλίου να έχουν ανοίξει οι μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Μπορεί ακόμα να έχουμε περίπου 40 μέρες μέχρι τότε, ωστόσο υπάρχουν άλλα, σημαντικότερα βήματα, που πρέπει να γίνουν μέχρι τότε.

Ήδη για παράδειγμα το λιανεμπόριο έχει πάει, στην καλύτερη των περιπτώσεων, για τις 12 Απριλίου. Κάτι που σημαίνει οτι μετά θα ακολουθήσουν τα σχολεία.

Παράλληλα, πριν καν φτάσουμε στο άνοιγμα των μετακινήσεων από νομό σε νομό, θα πρέπει πρώτα να έχει μεσολαβήσει και ένα εύλογο χρονικό διάστημα, προκειμένου να διαπιστωθεί το επιδημιολογικό αποτύπωμα της κινητικότητας που θα υπάρξει από αυτά.

Άρα, όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, προς το παρόν δεν φαίνεται και πολύ πιθανό το ενδεχόμενο να μπορούμε να κάνουμε Πάσχα στα χωριά και θα περιοριστούμε σε ταράτσες και μπαλκόνια.