Ανατροπή στην χαλάρωση του lockdown από Μητσοτάκη: «Πρώτα τα σχολεία, μετά όλα τα άλλα»

Gazzetta team
Ανατροπή στην χαλάρωση του lockdown από Μητσοτάκη: «Πρώτα τα σχολεία, μετά όλα τα άλλα»
Φρένο στις πληροφορίες περί ανοίγματος χιονοδρομικών κέντρων και μετακινήσεων προς χειμερινούς προορισμούς, έβαλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αλλαγή δεδομένων σχετικά με το πως θα γίνει η μεγαλύτερη χαλάρωση του lockdown την Δευτέρα, μετά την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Βουλή.

Ο Πρωθυπουργός με αυτά που είπε, ουσιαστικά έβαλε φρένο στα σενάρια περί ανοίγματος των χιονοδρομικών κέντρων και έδωσε προτεραιότητα στο άνοιγμα των σχολείων.

Τι γνωρίζαμε μέχρι το πρωί

Από χθες και ειδικά σήμερα το πρωί, οι πληροφορίες που έρχονταν ανέφεραν πως τα χιονοδρομικά κέντρα θα άνοιγαν, έστω και αν τα καφέ ήταν κλειστά, ενώ θα επιτρεπόταν υπό όρους, η μετακίνηση προς τους χειμερινούς προορισμούς. Κάτι άλλωστε που είχε αφήσει να εννοηθεί και ο Άδωνις Γεωργιάδης τις προηγούμενες ημέρες.

Μάλιστα για τα σχολεία που δεν έχουν ανοίξει ακόμα, τα γυμνάσια και τα λύκεια, δηλαδή, όλα έδειχναν οτι θα πηγαίναμε για τις αρχές Φεβρουαρίου, προκειμένου να φανεί το αποτύπωμα του ανοίγματος του λιανεμπορίου.

Κρίνοντας όμως από τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, λίγες ώρες αργότερα, τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά.

Η δήλωση Μητσοτάκη

«Επόμενη προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων και οι άλλες δραστηριότητες μπορούν να περιμένουν» ήταν η φράση που είπε χαρακτηριστικά, βάζοντας φρένο ουσιαστικά σε οποιοδήποτε άλλοι άνοιγμα.

Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε πως μέχρι στιγμής, σημαντικό κομμάτι των λοιμωξιολόγων αναφέρει πως δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία την Δευτέρα, προκειμένου να πάρει μεγαλύτερη ανάσα το σύστημα υγεία από την πίεση που είχε δεχθεί το προηγούμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ