Τα επόμενα βήματα για την «κανονικότητα» (pics & vid)

Gazzetta team
Τα επόμενα βήματα για την «κανονικότητα» (pics & vid)
Μετά την εστίαση, σειρά παίρνουν τα σχολεία, ο τουρισμός και οι υπερτοπικές μετακινήσεις. Πότε θα απαλλαχθούμε από την υποχρέωση του sms.

Τα καφέ και τα εστιατόρια, έστω με αποστάσεις, άνοιξαν, τα τραπεζάκια έξω γέμισαν με κόσμο και το πρώτο βήμα της «απελευθέρωσης» έγινε. Ακολουθούν όμως κι άλλα μέσα στον Μάιο που οδηγούν σταδιακά στην επιστροφή στην «κανονικότητα» μετά από έξι μήνες lockdown.

Ανοίγουν τα σχολεία

Το επόμενο βήμα λοιπόν είναι το άνοιγμα των σχολείων. Την ερχόμενη Δευτέρα 10 Μαΐου, είναι η σειρά των μαθητών του νηπιαγωγείου, των δημοτικών και των γυμνασίων αν επιστρέψουν στις τάξεις, με βασικό εργαλείο- όπως έχει συμβεί και στα Λύκεια- τα self test, για τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και το διοικητικό προσωπικό.

Τουρισμός, υπερτοπικές μετακινήσεις

Πέντε μέρες αργότερα και ειδικότερα στις 15 Μαΐου γίνεται το μεγάλο βήμα. Ανοίγει ο τουρισμός στη χώρας μας, για τα άτομα αυτά που έχουν εμβολιαστεί ή έχουν αρνητικό μοριακό τεστ.

Την ίδια μέρα θα ανοίξουν και για τους Έλληνες πολίτες οι υπερτοπικές μετακινήσεις, όπου ύστερα από καιρό θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα από νομό σε νομό.

Παράλληλα, την ίδια θα ανοίξουν και οι οργανωμένες παραλίες, φυσικά με μέτρα και αποστάσεις και αυτές.

Όπως αναμένεται, την ίδια ημέρα, ενδέχεται να σταματήσει η υποχρέωση αποστολής ειδικού SMS για τις μετακινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ