Ανακοινώνεται η κατάργηση του SMS για τις μετακινήσεις

Gazzetta team
Ανακοινώνεται η κατάργηση του SMS για τις μετακινήσεις
Ακόμα και μέσα στην ημέρα αναμένονται οι ανακοινώσεις από τον Νίκο Χαρδαλιά, μετά την πρόταση της κυβέρνησης για κατάργηση του SMS.

Όλα δείχνουν οτι διανύουμε τις τελευταίες ημέρες του lockdown και από την Δευτέρα θα έχουμε την άρση του μέτρου της υποχρεωτικής αποστολής SMS στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών.

Αυτό τουλάχιστον πρότεινε η κυβέρνηση στην επιτροπή των ειδικών που θα συνεδριάσει σήμερα, με τις ανακοινώσεις είναι πολύ πιθανό να γίνουν και σήμερα στην καθιερωμένη ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην χώρα.

Οι δύο τάσεις και η πρόταση

Στην κυβέρνηση το τελευταίο διάστημα υπήρχαν δύο τάσεις σε αυτό το θέμα... Η μία έλεγε πως είναι ανούσιο να διατηρηθεί το μήνυμα από τη στιγμή που ανοίγουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις και η άλλη πως είναι νωρίς για κάτι τέτοιο και οτι πρέπει να διατηρηθεί για μερικές ακόμα, όπως είπε για παράδειγμα ο Άδωνις Γεωργιάδης εχθες.

Άλλωστε δεν αποτελεί μυστικό πως ελάχιστοι είναι οι πολίτες που στέλνουν τηρούν το συγκεκριμένο μέτρο.

Τελικά φαίνεται να υπερίσχυσε η πρώτη και έτσι η πρόταση στην επιτροπή των ειδικών που θα συνεδριάσει σήμερα, είναι το SMS να καταργηθεί από την Δευτέρα όταν οι πολίτες θα μπορούν να μετακινούνται από νομό σε νομό και θα ανοίξει η εστίαση.

Αν η επιτροπή ανάψει το πράσινο... φως, τότε η ανακοίνωση θα γίνει σήμερα ή το αργότερο την Παρασκευή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ