«Οι ποινικοί ήταν σε συνεννόηση με τον Φουρθιώτη για να πυροβολήσουν στο σπίτι του» (vid)

Gazzetta team
«Οι ποινικοί ήταν σε συνεννόηση με τον Φουρθιώτη για να πυροβολήσουν στο σπίτι του» (vid)
Ο Μένιος Φουρθώτης μαζί με άλλα δύο άτομα έχει προσαχθεί στη ΓΑΔΑ, όπου εξετάζεται.

Ο Μένιος Φουρθιώτης έχει προσαχθεί από το απόγευμα της Μεγάλης Τρίτης (27/4) στο Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στην εκπομπή του Mega «Live News», ο αστυνομικός συντάκτης Βασίλης Λαμπρόπουλος: «Η Αστυνομία προσήγαγε τον Μένιο Φουρθιώτη, έναν δημοσιογράφο για τον οποίο είχε εγερθεί το θέμα με την ενισχυμένη αστυνομική φρούρησή του, που αποσύρθηκε πριν από ένα περίπου μήνα. Πριν από μερικές ημέρες, θυμόμαστε, ότι είχε καταγγείλει πυροβολισμούς στο σπίτι του. Στην συνέχεια είχε υπάρξει η αναφορά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη ότι είχε γίνει δέκτης πληροφοριών από το περιβάλλον του Μένιου Φουρθιώτη ότι υπήρξε σχεδιασμός εικονικής επίθεσης, δηλαδή μεταγενέστερης επίθεσης, αυτή που είδαμε με το καλάσνικοφ στο σπίτι του Φουρθιώτη και θα υπήρχε και μια επίθεση εναντίον δυο δημοσιογράφων. Ανταποδοτική όπως είπε ο Κώστας Βαξεβάνης, στο πρόσωπο του ιδίου και ενός άλλου δημοσιογράφου που δεν έχει κατονομάσει. Τι έχει προκύψει: Σήμερα η αστυνομία προσήγαγε τον Μένιο Φουρθιώτη, προσήγαγε και δύο Έλληνες που έχουν μια ποινική δραστηριότητα, οι οποίοι φαίνεται να συμμετείχαν σε αυτή σε συνεννόηση με τον Φουρθιώτη για να πυροβολήσουν στο σπίτι του. Όπως έχει προκύψει βαλλιστικά είναι τα ίδια πρόσωπα, τα οποία με το ίδιο όπλο πυροβόλησαν έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη, με τους πυροβολισμούς που είχαμε την προηγούμενη μέρα, από δυο άτομα επέβαιναν στην μοτοσυκλέτα, σ’ αυτό το γνωστό περιστατικό στην Νέα Ερυθραία που πυροβόλησαν σε καταδίωξη με αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι τίθεται ζήτημα αυτή τη στιγμή, ότι ο Μένιος Φουρθιώτης, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις που υπάρχουν, σκηνοθέτησε το συγκεκριμένο περιστατικό, ή τουλάχιστον αυτό ερευνά η αστυνομία. Έχουμε το γεγονός, ότι αυτούς τους οποίους στρατολόγησε, έχουν εμπλακεί και σε πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Φύλλο και φτερό έκανε η ΕΛ.ΑΣ το σπίτι και το γραφείο του Φουρθιώτη

Αυτό που εξετάζεται από την αστυνομία είναι αν υπάρχει οποιαδήποτε σύνδεση των τριών ατόμων.

Οι κάλυκες που βρέθηκαν έξω από το σπίτι του Μένιου Φουρθιώτη και οι κάλυκες που είχαν βρεθεί στην Εκάλη φέρονται να προέρχονται από το ίδιο καλάσνικοφ, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο δελτίο ειδήσεων του Mega.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τους δύο Έλληνες φερόμενους δράστες, από γενετικό υλικό που βρέθηκε σε σακίδιο, το οποίο τους έπεσε κατά τη διάρκεια των πυροβολισμών εναντίον της μάντρας του σπιτιού του παρουσιαστή.

Σε αστυνομικό κλοιό η περιοχή γύρω από το σπίτι του Φουρθιώτη

Αστυνομικοί βρίσκονται μέχρι αυτή την ώρα έξω από το σπίτι αλλά και στα πέριξ. Οι άνδρες της αστυνομίας παρουσία εισαγγελέα μπήκαν στο σπίτι του παρουσιαστή, κατέσχεσαν τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή και άλλα αντικείμενα και προχώρησαν και στην προσαγωγή του.

Το προφίλ των ποινικών

Σε μία από τις πιο ισχυρές ομάδες της αθηναϊκής νύχτας φέρεται να ανήκει ένας από τους προσαχθέντες για τους πυροβολισμούς εναντίον αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. στη Νέα Ερυθραία και τις βολές με στόχο το παλιό φυλάκιο της μονοκατοικίας που διαμένει ο Μένιος Φουρθιώτης στον Διόνυσο, σύμφωνα με το Reader.gr.

Πιο αναλυτικά, πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 43-44 ετών, το όνομα του οποίου συναντάται στη δικογραφία - μαμούθ με τα 211 μέλη της επονομαζόμενης Greek Mafia. Σε βάρος του είχαν ασκηθεί διώξεις για σωρεία αδικημάτων όπως «εκβίαση κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία» κ.ά. Ηγετικό ρόλο στη συγκεκριμένη ομάδα της αθηναϊκής νύχτας, φέρεται να είχε κι ένας από τους δολοφονημένους «νονούς» της τελευταίας 4ετίας.

Όσον αφορά το άλλο άτομο που έχει προσαχθεί για τις συγκεκριμένες υποθέσεις, φέρεται να είναι και αυτός παλιός γνώριμος του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών, όχι όμως με τόσο μεγάλοι ποινικό ενδιαφέρον. Μέχρι αυτή την ώρα, συνεχίζεται η προανακριτική διαδικασία από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας, οι οποίοι έχουν στα χέρια τους τα αποτελέσματα της βαλλιστικής εξέτασης που δείχνει ότι αυτός που πυροβόλησε 3 φορές εναντίον των αστυνομικών, πάτησε τη σκανδάλη του Kalashnikov και προς το παλιό φυλάκιο της μονοκατοικίας στον Διόνυσο.

Όσον αφορά τον Μένιο Φουρθιώτη, παραμένει κι αυτός στη ΓΑΔΑ ευρισκόμενος πλέον για τα καλά στο επίκεντρο των ερευνών, με το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών να ερευνά κάθε πιθανή εμπλοκή του στην υπόθεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ