Μυθική δικαιολογία στα διόδια: «Έχω υποσχεθεί να κάνω πρόταση γάμου την Ανάσταση (vid)

Gazzetta team
Μυθική δικαιολογία στα διόδια: «Έχω υποσχεθεί να κάνω πρόταση γάμου την Ανάσταση (vid)
Ευφάνταστοι και ευρηματικοί οι Έλληνες στα διόδια, επιστρατεύουν κάθε πιθανή δικαιολογία για να περάσουν τα διόδια και να κάνουν Πάσχα στο χωριό.

Οι δικαιολογίες των επίδοξων εκδρομέων για το Πάσχα, στα διόδια συνεχίζονται, προκαλώντας το γέλιο σε πολλές φορές των αστυνομικών που είναι οι αποδέκτες, καθώς ο Έλληνας φημίζεται για την ευρηματικότητά του.

Οι πολίτες που προσδοκούν να περάσουν τα διόδια σκαρφίζονται ότι μπορεί να φανταστεί κανείς για να τους γίνει επιτρεπτή η έξοδος από τον Νομό, αν και πολλές φορές δεν έχουν καν τα απαραίτητα έγγραφα. Όπως ένας άντρας που έβγαλε λογαριασμό από ιδιωτική εταιρεία παροχής ηλεκτρικού ρεύματος ύψους 200 ευρώ προκειμένου να αποδείξει πως είναι η πρώτη του κατοικία κι όχι εξοχική. Ο αστυνομικός του απάντησε «και που ξέρω εγώ αν δεν είχες αφήσει τα φώτα ανοικτά» και ο οδηγός έκανε αναστροφή.

Ένας νεαρός, είπε: «Αφήστε με να περάσω γιατί έχω υποσχεθεί στην αγαπημένη μου, να της κάνω πρόταση γάμου, το βράδυ της Ανάστασης» και φυσικά… πήρε τον δρόμο της επιστροφής για το σπίτι του.

Κάποιος άλλος, ζήτησε από τους αστυνομικούς να περάσει, γιατί έπρεπε να πάει στο χωριό του, ώστε να βοηθήσει κάποιον συγγενή του, που το είχε ανάγκη. Οι αστυνομικοί έκαναν έλεγχο στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου και βρήκαν… δύο σακούλες κάρβουνα και μία σούβλα. Όταν του επεσήμαναν τα «ευρήματα», αυτός αποκρίθηκε πως τα είχε πάντα στο πορτ-μπαγκαζ. Για μία ώρα… ανάγκης, θα προσθέταμε εμείς.

Δυο νεαροί ήθελαν να πάνε στο χωριό για να… διευθετήσουν τα κληρονομικά τους, ενώ αρκετοί επικαλέστηκαν το κλασικό «πλημμύρισε το εξοχικό»!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ