Ανοίγει τη Μ.Πέμπτη η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 40-44 ετών με AstraZeneca

Gazzetta team
Ανοίγει τη Μ.Πέμπτη η πλατφόρμα εμβολιασμών για τους 40-44 ετών με AstraZeneca
Σειρά στους εμβολιασμούς παίρνουν οι ηλικιακές ομάδες 40-44 και 45-49. Ποια εμβόλια θα είναι διαθέσιμα. Στις 5 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το Johnson & Johnson.

Οδηγίες και κατευθύνσεις για τις επόμενες ηλικιακά ομάδες που θα εμβολιαστούν έδωσε στην καθιερωμένη ενημέρωση ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Έτσι λοιπόν, όπως ανακοίνωσε, τη Μεγάλη Πέμπτη θα ανοίξει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 40-44 ετών, ενώ το Μεγάλο Σάββατο ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 45-49 ετών. Όπως ανέφερε μάλιστα η ομάδα των 40-44 θα εμβολιάζεται αποκλειστικά με AstraZaneca, ενώ η ηλικιακή ομάδα 45-49 και με τα τέσσερα διαθέσιμα εμβόλια.

Από κει και πέρα, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους από τις αρχές Μαΐου ενεργοποιούνται επιπλέον 1.500 εμβολιαστικά κέντρα στη χώρα μας, ενώ στις 5 Μαΐου θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

«Το Σάββατο ξεπεράσαμε τα 2.000.000 εμβολιασμένους έστω και με μία δόση και αυτό είναι πολύ σημαντικό», είπε χαρακτηριστικά ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αυτή τη στιγμή εμβολιάζονται:

  • Οι πολίτες άνω των 50 ετών.
  • Οι πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου.
  • Εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας.
  • Εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.
  • Ενώ, τη Μεγάλη Τρίτη, ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό της ηλικιακής ομάδας 30-39.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ