Μετακινήσεις: Από «κόσκινο» θα περάσουν οι πολίτες που θα επιχειρήσουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό (vid)

Gazzetta team
Μετακινήσεις: Από «κόσκινο» θα περάσουν οι πολίτες που θα επιχειρήσουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό (vid)
Αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι της αστυνομίας, για όσους πολίτες μετακινηθούν σε άλλο νομό για το Πάσχα.

«Μπλόκα» παντού ακόμα και σε παραδρόμους ετοιμάζεται να στήσει η αστυνομία για όσους αποφασίσουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό. Οι έλεγχοι αναμένεται να είναι εξονυχιστικοί.

Οι εξαιρέσεις σήμερα για μετακίνηση εκτός νομού είναι οι εξής:

  • Μετακίνηση εκτός νομού για πολίτες που εργάζονται σε διαφορετικό νομό από αυτόν στον οποίο διαμένουν. Πιστοποιείται με σχετική έγγραφη βεβαίωση του εργοδότη ή άλλα κατάλληλα έγγραφα ή, εφόσον πρόκειται για αυτοαπασχολούμενο, με έγγραφη δήλωση του ιδίου.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για λόγους υγείας. Πιστοποιείται με επίδειξη της σχετικής ιατρικής βεβαίωσης.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για τελετή (π.χ. κηδεία συγγενούς πρώτου ή δεύτερου βαθμού). Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για επικοινωνία γονέων με τα παιδιά τους και αφορά στους διαζευγμένους ή στους εν διαστάσει γονείς. Πιστοποιείται με έγγραφη δήλωση του πολίτη.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για μετάβαση στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Πιστοποιείται με τη βεβαίωση κατοικίας ειδικής χρήσης από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων (ΑΑΔΕ) ή με το Ε1.
  • Μετακίνηση εκτός νομού για φοιτητές. Πιστοποιείται με επίδειξη αποδεικτικού κύριας κατοικίας και έγγραφο της Σχολής για την επιστροφή σε αυτήν.

«Μπλόκα» παντού για το Πάσχα- Από «κόσκινο» οι πολίτες

Μπλόκα και έλεγχοι θα στηθούν σε Εθνικές Οδούς και κεντρικούς δρόμους ανά την Επικράτεια για τις μετακινήσεις εκτός νομού το Πάσχα.

Ωστόσο, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στο δελτίο ειδήσεων του Star, εξετάζεται η απαγόρευση μετακίνησης για αγροτικές εργασίες.

Μάλιστα, ήδη στους ελέγχους όσοι από τους οδηγούς δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα, η τροχαία τους υποχρεώνει σε αναστροφή προς την Αθήνα.

«Σε περίπτωση που κάποιος πολίτης μεταφέρει ψευδώς ότι μεταφέρεται από έναν νομό σε άλλο νομό, πέρα από πρόστιμο, το οποίο βεβαιώνεται εκείνη την στιγμή, συνεπάγονται και ποινικές κυρώσεις», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Ιωάννα Ροτζίωκου.

Οι διαδημοτικές μετακινήσεις που ισχύουν έτσι κι αλλιώς μόνο το Σαββατοκύριακο, αναμένεται να απελευθερωθούν από την Δευτέρα του Πάσχα.

Τα σενάρια για την κατάργηση των SMS

Η ημερομηνία κατάργησης των sms είναι ακόμα ρευστή. Οι πιθανές ημερομηνίες είναι είτε στις 3 Μαΐου που ανοίγει η εστίαση, είτε στις 15 του μηνός, ταυτόχρονα με το άνοιγμα του τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ