Self Test: Εξηγήσεις Λουράντου για τα 15 ευρώ, προβληματισμένοι οι φαρμακοποιοί (vid)

Gazzetta team
Self Test: Εξηγήσεις Λουράντου για τα 15 ευρώ, προβληματισμένοι οι φαρμακοποιοί (vid)
Η πρόθεση της κυβέρνηση είναι τα self τεστ να βρίσκονται στα φαρμακεία την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου, ωστόσο οι φαρμακοποιοί φαίνονται προβληματισμένοι.

Εξηγήσεις για το αντίτιμο των 15 ευρώ που αρχικά είχε ζητήσει να λαμβάνουν οι φαρμακοποιοί για τα τεστ κορονοϊού έδωσε Κωνσταντίνος Λουράντος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής ανέφερε: «Αφορούσε τα μοριακά τεστ. Είδαμε τα παραδείγματα της Κύπρου και της Ευρώπης, και είδαμε ότι αυτά γίνονται εκτός των φαρμακείων, ότι χρειάζεται μισή ώρα, ότι απαιτείται ένα σκεύασμα το οποίο κάνει περίπου 10 ευρώ. Χρειαζόμαστε λοιπόν 15 ευρώ περίπου, όταν σε όλη την Ευρώπη αυτό το πράγμα γίνεται πάνω από 30 ευρώ».

Στη συνέχεια απέδωσε το μπέρδεμα σε παρανόηση, καθώς τα φαρμακεία δε θα διενεργούν μοριακά τεστ, και δήλωσε στοχοποιημένος. «Κακώς στοχοποιήθηκα. Το θέμα είναι ότι το εκμεταλλεύτηκε αυτό η κυβέρνηση εις βάρος μου».

Όταν έγινε γνωστό ότι στα φαρμακεία δε θα γίνονται μοριακά τεστ, αλλά θα προμηθεύουν τους πολίτες με self test τα οποία θα γίνονται στο σπίτι, ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής σημείωσε ότι θα πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ