Μόσιαλος: Αποτελεσματικό έως και 100% το εμβόλιο της AstraZeneca από βαριά νόσηση

Gazzetta team
Μόσιαλος: Αποτελεσματικό έως και 100% το εμβόλιο της AstraZeneca από βαριά νόσηση
Ο Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι αρκετά αποτελεσματικό ώστε να μπορέσει ο ασθενής να αποφύγει να ασθενήσει βαριά.

Ο καθηγητής πολιτικής υγείας στο LSE, Ηλίας Μόσιαλος, αναλύει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της AstraZeneca κατά του κορονοϊού

Ο Ηλίας Μόσιαλος ανέφερε ότι το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι αρκετά αποτελεσματικό ώστε να μπορέσει ο ασθενής να αποφύγει να ασθενήσει βαριά. Τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν αναφορικά με τα αποτελέσματα της τρίτης φάσης των κλινικών δοκιμών έδειξαν πως δύο δόσεις του εμβολίου με μεσοδιάστημα 4 εβδομάδων παρέχουν 79% αποτελεσματικότητα στην πρόληψη συμπτωματικού COVID-19.

Επιπροσθέτως από τις συνολικές δοκιμές έχει προκύψει ότι το εμβόλιο έχει 100% αποτελεσματικότητα πρόληψης ενάντια σε σοβαρή ή κρίσιμη ασθένεια και νοσηλεία, μετά τον εμβολιασμό με το σκεύασμα της AstraZeneca.

Σε ότι έχει να κάνει με το θέμα που προέκυψε με τις θρομβώσεις, ο καθηγητής σημειώνει πως δεν καταγράφηκε αυξημένος κίνδυνος για μια τέτοια περίπτωση ή περίπτωση εγκεφαλικής αιμορραγίας στη συγκεκριμένη κλινική δοκιμή μεταξύ των 21.583 συμμετεχόντων.

Πηγή: Reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ