Χιόνια και στην Αττική την 25η Μαρτίου: Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά (pic & vid)

Gazzetta team
Χιόνια και στην Αττική την 25η Μαρτίου: Οι περιοχές που θα ντυθούν στα λευκά (pic & vid)
H Πέμπτη αναμένεται να είναι η πιο κρύα ημέρα της εβδομάδας, ενώ θα πέσουν χιόνια σε αρκετές περιοχές.

Χιόνια αναμένονται στην Αττική αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας την Πέμπτη 25 Μαρτίου, καθώς έρχεται κακοκαιρία, σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου Γιάννη Καλλιάνου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα είπε στο Mega, μια ψυχρή εισβολή από τις βαλκανικές περιοχές θα ρίξει τον υδράργυρο αρχής γενομένης από αύριο που θα γίνει αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, ενώ την 25η Μαρτίου, οι χιονοπτώσεις φαίνεται ότι θα κατέβουν πολύ χαμηλά υψομετρικά, περίπου στα 200 με 300 μέτρα υψόμετρο.

Αναμένεται χιονόπτωση μετά τις 10:00-11:00. Οι όποιες χιονοπτώσεις βέβαια θα περιορίζονται στα γύρω ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας.

Κρίσιμη χρονική περίοδος για να κατέβουν χαμηλά οι χιονοπτώσεις είναι από τις 5,6 το πρωί το πολύ 9 όπου φαίνεται ότι θα χιονίσει σε περιοχές της ανατολικής Θεσσαλίας, πάνω από 300 – 400 μέτρα, στα κεντροανατολικά της Στερεάς, στη Φθιώτιδα, τη Βοιωτία, στην Αττική, στην Εύβοια ίσως και στη βορειανατολική Πελοπόννησο.

Χιονοπτώσεις στην Αττική

Στην Αττική, την Πέμπτη το πρωί, θα είναι μια πολύ κρύα μέρα, θα θυμίζει καθαρό χειμώνα, με τις χιονοπτώσεις να εντοπίζονται περίπου από το ύψος της Κηφισιάς και βορειότερα, πάνω από τα 300 περίπου εξωτερικά.

Με ισχυρό παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά τμήματα, με θερμοκρασίες που θα φτάσει τους μείον 12 βαθμούς κελσίου στην υπόλοιπη Ελλάδα και γενικά θα έχουμε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Πιο πιθανό είναι να χιονίσει σε περιοχές όπως Άγιος Στέφανος, Θρακομακεδόνες, Εκάλη.

Από την Κηφισιά λοιπόν και βορειότερα σε όλα αυτά τα τμήματα θα χιονίζει κατά περιόδους.

Μάλιστα ο Γιάννης Καλλιάνος έκανε και ανάρτηση για την επερχόμενη κακοκαιρία στην οποία αναφέρει: «Την Πέμπτη το πρωί (ανήμερα της 25ης Μαρτίου) υπάρχει μια πιθανότητα να χιονίσει από τα βόρεια προάστια της Αττικής και βορειότερα-βορειοδυτικότερα και βορειοανατολικότερα γεωγραφικά στο νομό. Αυτή την ώρα, το εκτιμώμενο υψόμετρο πάνω από το οποίο θα εκδηλώνονται πρόσκαιρες χιονοπτώσεις την Πέμπτη το πρωί, είναι περίπου τα 300-350 μέτρα. Θα το θεωρήσω μεγάλη έκπληξη οι χιονοπτώσεις να κατέβουν χαμηλότερα υψομετρικά, ενώ λόγω του ότι μετά το πρωινό οι θερμοκρασίες θα ανέβουν κάπως εύκολα, οι όποιες χιονοπτώσεις θα περιοριστούν σχετικά γρήγορα στα γύρω ορεινά και ημιορεινά. Αν με ρωτάτε αν θα χιονίσει για παράδειγμα στην Κηφισιά ή και λίγο χαμηλότερα το πρωί της Πέμπτης, θα σας απαντήσω ότι φαίνεται να είναι οριακό. Πιο πιθανό είναι να χιονίσει για παράδειγμα σε περιοχές όπως ο Άγιος Στέφανος, οι Θρακομακεδόνες, η Άνοιξη, τα Βίλια, η Εκάλη, οι Αφίδνες, η Μαλακάσα, ο Αυλώνας, ίσως και η Φυλή, ο Βαρνάβας και η Ιπποκράτειος πολιτεία, το Γραμματικό, ψηλά στην πόλη της Πεντέλης, η Δροσιά, ο Διόνυσος, η Σταμάτα κτλπ. Στους νομούς Βοιωτίας και Φθιώτιδας οι χιονοπτώσεις θα κατέβουν ακόμη χαμηλότερα υψομετρικά ενώ στην Εύβοια, όπως και στην βόρεια Αττική, οι χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται το πρωί της Πέμπτης πάνω από τα 300-350 περίπου μέτρα. ΥΓ : Όλα αυτά ισχύουν αν δεν αλλάξει κάτι στα επόμενα τρεξίματα των προγνωστικών μοντέλων».

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ ΘΑ ΧΙΟΝΙΣΕΙ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗ Την Πέμπτη το πρωί (ανήμερα της 25ης Μαρτίου) υπάρχει μια...

Δημοσιεύτηκε από Γιάννης ΚαλλιάνοςΑ στις Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2021

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ