Τσαπανίδου για τα νέα έξυπνα μέτρα: «Δεν βγαίνουμε... μανίτσα μου» (vid)

Gazzetta team
Τσαπανίδου για τα νέα έξυπνα μέτρα: «Δεν βγαίνουμε... μανίτσα μου» (vid)
Η Πόπη Τσαπανίδου δεν φαίνεται να έχει πειστεί πως τα νέα μέτρα και το αυστηρότερο lockdown θα έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Τα νέα περιοριστικά του lockdown που διανύουμε από τον Νοέμβριο και θα ανακοινωθούν σήμερα το απόγευμα, αποτέλεσαν κεντρικό θέματα συζήτησης στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 μεταξύ του Νίκου Χατζηνικολάου, της Πόπης Τσαπανίδου και του Αντώνη Δελλατόλα, ο οποίος μίλησε πρώτος και τόνισε οτι αφού δεν πέφτουν τα κρούσματα πρέπει να τουλάχιστον να ανοίξει η οικονομία.

Στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Πόπη Τσαπανίδου, η οποία δεν φαίνεται να πιστεύει πως τα νέα μέτρα, θα φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα...

«Το ολικό σκληρό lockdown που πολύ συχνά επαναλαβάνουμε, έπρεπε να έχει γίνει από το ξεκίνημα αυτού του lockdown που ακολουθούμε από τον Νοέμβριο. Είναι πολύ αργά να γίνει κατά την άποψή μου. Το lockdown είναι ένα μέτρο που κανείς το παίρνει στην αρχή της πανδημίας όταν τα κρούσματα είναι λίγα, για να μπορέσει κανείς να τα εντοπίσει, να τα ιχνηλατήσει, να τα απομονώσει και να τα προλάβει. Τώρα που έχουμε τόσες χιλιάδες κρούσματα και πόσες χιλιάδες ενεργά, είναι αργά», είπε αρχικά.

Κάπου εκεί ο Νίκος Χατζηνικολάου της είπε για την άποψη πολλών ειδικών πως το να κλειστούμε μέσα, ακόμα και με έξυπνα μέτρα, κρύβει το κίνδυνο ενδοοικογενειακής μετάδοσης. Κάτι στο οποίο συμφώνησε η Πόπη Τσαπανίδου...

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Από την άλλη τα έξυπνα μέτρα που ακούμε, είναι περισσότερο έξυπνα μπαλώματα και λιγότερο μέτρα. Τι θα έπρεπε να γίνει; Θα έπρεπε να γίνουν πιο στοχευμένοι έλεγχοι με μοριακά και ράπιντ τεστ, σε χώρους εργασίας, σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, όπου υπάρχει κόσμος».

Με νέα του παρέμβαση ο Νίκος Χατζηνικολάου κατέθεσε την πρόταση να ανοίξει η αγορά, όμως για να μπορεί κάποιος να πηγαίνει, για παράδειγμα, σε ένα εστιατόριο και να κάθετε σε ανοιχτό χώρο, να έχει κάνει τεστ.

Σε αυτό, η Πόπη Τσαπανίδου, απάντησε: «Θα μπορούσαμε να τα έχουμε κάνει, αλλά τώρα πια... δεν βγαίνουμε μανίτσα μου. Δεν φτάνουν τα λεφτά για να κάνουμε τόσα τεστ όσα χρειάζονται για να είμαστε λειτουργικοί. Χρειάζεται να τα κάνει η πολιτεία, σε χώρους εργασίας. Είδατε το αποτέλεσμα με τις αναστολές που προδηλώνονται πλέον. 12% οι αναστολές. Σημαίνει δηλαδή οτι πηγαίνουν άνθρωποι και εργάζονται ενώ δεν πρέπει. Αύξηση της τηλεργασίας είναι ένα μέτρο που θα μπορούσε να αποφέρει αποτέλεσα, τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα. Αύξηση των λεωφορείων από τώρα...».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ