Τα μαζεύει ο Δρίτσας για την 17Ν: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, άφησα περιθώρια παρερμηνείας» (vid)

Gazzetta team
Τα μαζεύει ο Δρίτσας για την 17Ν: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, άφησα περιθώρια παρερμηνείας» (vid)
Ο σάλος από την δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα για την 17 Νοέμβρη, ανάγκασε τον βουλευτή τον ΣΥΡΙΖΑ σε... αναδίπλωση.

Σάλος έχει προκληθεί από χθες με την δήλωση του Θόδωρη Δρίτσα σχετικά με την 17 Νοέμβρη και το αν ο κόσμος είχε τρομοκρατηθεί από την δράση της.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Πειραϊκό Ραδιόφωνο, συγκεκριμένα, είπε: «Με αυτό που κάνει η κυβέρνηση θα αναβιώσει μια συζήτηση για τη δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τις δράσεις αυτών των οργανώσεων, όπως της 17 Νοέμβρη».

Όπως εύκολα καταλαβαίνει κανείς, οι αντιδράσεις που προκάλεσε η δήλωσή του αυτή ήταν τεράστιες, καθώς ήταν τουλάχιστον άστοχη.

Έτσι από το πρωί άρχισε άρχισε να κάνει παρεμβάσεις στα κανάλια, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και να μαζέψει το ντόρο που δημιουργήθηκε.

«Σε όλη μου την ζωή και την πολιτική μου διαδρομή οι απόψεις και οι δράσεις μου είναι σε σταθερή αντίθεση με την τρομοκρατία. Δε θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο σαν αυτά που μου προσάπτει η ΝΔ. Να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη και να αναλάβω την ευθύνη μου γιατί ο λόγος μου άφησε περιθώρια για παρερμηνείες. Όταν είπα κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν πέρασε η τρομοκρατία της 17 Νοέμβρη. Ότι δεν φοβήθηκε ο ελληνικός λαός, ούτε και η πολιτεία. Ζητώ από όλους να σεβαστούν όχι μια εκ των υστέρων αναδίπλωση, αλλά το πραγματικό νόημα όπως προκύπτει από όλη μου τη ζωή. Δε θα μπορούσα να προσβάλω νεκρούς και συγγενείς και φίλους νεκρών ανθρώπων, θυμάτων της 17Ν. Εξήγησα στη συνέντευξή μου ότι θεωρώ απολύτως κατανοητή την οργή, την αγανάκτηση, το θυμό, μιας και τα περισσότερα θύματα ανήκαν στη δεξιά παράταξη, αλλά δεν νοείται το κράτος να συμπεριφέρεται με εκδικητικό τρόπο», είπε ο κ. Δρίτσας μιλώντας στο Mega.

«Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση μπορούσε να τηρήσει το δικό της νόμο και να κρατήσει χαμηλά την όλη υπόθεση. Είπα ότι οι δηλώσεις της δεξιάς παράταξης ρέπουν στην πολιτική εκμετάλλευση της τρομοκρατίας εναντίον των αντιπάλων της. Ένα κράτος δικαίου δε φοβάται τους τρομοκράτες. Σας βεβαιώνω ότι ο δικός μας πολιτικός χώρος τα δικαιώματα, και των κρατουμένων, τα υπερασπίζεται, ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί. Δεν συμφωνούμε με τη 17Ν και τον Κουφοντίνα. Η ΝΔ γεννά ένα τεράστιο πρόβλημα μέσα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο», πρόσθεσε ο ίδιος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ