Ο Μητσοτάκης εξέφρασε την πρόθεση να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 8 ή 16 Μαρτίου

Gazzetta team
Ο Μητσοτάκης εξέφρασε την πρόθεση να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 8 ή 16 Μαρτίου
Την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξει το λιανεμπόριο στις 8 ή 16 Μαρτίου εξέφρασε ο πρωθυπουργός.

Η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε σήμερα να εισηγηθεί την παράταση του lockdown στην Αττική για ακόμα μια εβδομάδα.

Την ίδια ώρα, στην κυβέρνηση σχεδιάζουν ήδη με προσεκτικές κινήσεις το άνοιγμα του λιανεμπορίου, στις 8 ή 16 Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες τους iefimerida, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρωινό καφέ στο Μέγαρο Μαξίμου μιλώντας με τους συνεργάτες του είπε ότι ή πρόθεση είναι να ανοίξει το λιανεμπόριο, τη Δευτέρα 8 Μαρτίου ή την Τρίτη 16 Μαρτίου.

Η ημερομηνία δεν έχει κλειδώσει, καθώς καθ’ όλη τη διάρκεια της επόμενης εβδομάδας θα μελετώνται προσεκτικά τα επιδημιολογικά δεδομένα, αλλά και ο αριθμός των κρουσμάτων.

Μέχρι τώρα δεν έχει διευκρινιστεί αν τα καταστήματα θα λειτουργήσουν με τη μέθοδο του click away ή με ραντεβού και click in shop. Αυτό θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Είναι σημαντικό όμως να τονιστεί πως η κατάσταση θα αξιολογηθεί ξανά προς το τέλος της επόμενης εβδομάδας και στην περίπτωση που το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει αυξημένο, τότε δεν αποκλείεται τα μέτρα που ισχύουν να παραταθούν για άλλες 7 ημέρες.

Sms στο 13032 για ψώνια

Όπως είχε προαναγγείλει ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, με το άνοιγμα των καταστημάτων θα έρθει και ένας νέος πενταψήφιος αριθμό, 13032, στον οποίο θα στέλνουν SMS οι πολίτες για τις μετακινήσεις τους και τα ψώνια τους στα μαγαζιά.

Ο συγκεκριμένος πενταψήφιος αριθμός θα αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αγορές στα καταστήματα του λιανεμπορίου και όχι τα σούπερ μάρκετ, στα οποία οι καταναλωτές θα εξακολουθήσουν να πηγαίνουν στέλνοντας τον κωδικό 2 στο 13033. Οι έξι γνωστοί κωδικοί για SMS που ισχύουν έως σήμερα θα παραμείνουν και δεν θα αλλάξει κάτι σε αυτούς.

Ουσιαστικά, ο νέος 5ψήφιος αριθμός για SMS θα λειτουργεί σαν χρονόμετρο για τους καταναλωτές, καθώς θα έχουν στην διάθεσή τους συνολικά 3 ώρες για να ολοκληρώσουν τις αγορές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ