Lockdown: Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται παράταση για μία εβδομάδα στην Αττική

Gazzetta team
Lockdown: Οι λοιμωξιολόγοι εισηγούνται παράταση για μία εβδομάδα στην Αττική
Η επιτροπή των ειδικών αποφάσισε και εισηγείται στην κυβέρνηση την παράταση του lockdown για ακόμα μία εβδομάδα στην Αττική.

Η παράταση του αυστηρού lockdown στην Αττική έχει «κλειδώσει». Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες μέρες μάλιστα, οι περισσότεροι ειδικοί έκαναν λόγο για παράταση μέχρι μέσα Μαρτίου.

Ωστόσο σήμερα (26/2) οι λοιμωξιολόγοι αποφάσισαν και εισηγούνται στην κυβέρνηση παράταση μιας εβδομάδας, δηλαδή έως 8 Μαρτίου. Η τελική απόφαση βέβαια θα παρθεί από την κυβέρνηση.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως είναι πολύ πιθανό τα μέτρα να πάρουν και νέα παράταση την επόμενη εβδομάδα. Ουσιαστικά κάθε εβδομάδα θα γίνεται εκτίμηση των στοιχείων και στη συνέχεια θα λαμβάνονται οι αποφάσεις είτε για παράταση των μέτρων, είτε για μερική άρση.

Μεταλλάξεις και ΜΕΘ ανησυχούν τους ειδικούς

Η επιδημιολογική εικόνα αλλά και οι μεταλλάξεις του κορονοϊού είναι αυτό που ανησυχεί τους λοιμωξιολόγους. Επίσης οι ΜΕΘ στην Αττική «ασφυκτιούν», γεγονός που προκαλεί μεγάλο προβληματισμό στους επιδημιολόγους.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως μία εβδομάδα παράτασης των περιοριστικών μέτρων ίσως δεν είναι αρκετή, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Η Αττική συνεχίζει να δίνει καθημερινά πολύ υψηλό αριθμό κρουσμάτων, ενώ ανησυχία προκαλούν η Θεσσαλονίκη, η Αχαΐα, η Αργολίδα και η Αρκαδία που πλέον βρίσκεται σε σκληρό lockdown.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ