Lockdown: Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα σπίτι μας λόγω παράτασης (vid)

Gazzetta team
Lockdown: Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα σπίτι μας λόγω παράτασης (vid)
Όπως όλα δείχνουν, κλειδώνει η παράταση του lockdown.

Ένα χρόνο μετά την ανακοίνωση του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα, στη χώρα καταγράφεται τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων.

Αποτελεσματικά, οι ειδικοί εισηγούνται στην κυβέρνηση παράταση του lockdown στην Αττική και τις υπόλοιπες περιοχές, όπου το ιικό φορτίο είναι μεγάλο.

Από την αρχή της εβδομάδας όταν τα κρούσματα ήταν πάνω από 2.000, έγινε σαφές πως το lockdown θα πάρει παράταση.

Μάλιστα, φαίνεται ότι θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας των μετακινήσεων, τις καθημερινές 9 το βράδυ με 5 το πρωί και τα Σαββατοκύριακα από τι 6 το απόγευμα μέχρι τις 5 το πρωί.

Τσικνοπέμπτη και Καθαρά Δευτέρα στο σπίτι

Οι περισσότεροι από τους ειδικούς ζητούν δύο εβδομάδες παράταση στα μέτρα. Η Τσικνοπέμπτη φέτος πέφτει στις 4 Μαρτίου και η Καθαρά Δευτέρα στις 15 Μαρτίου. Όμως, το σίγουρο είναι ότι τα μέτρα θα χαλαρώσουν μετά την Καθαρά Δευτέρα για να μην υπάρξει συνωστισμός.

Φυσικά, η εστίαση είναι κλειστή και έτσι δεν μπορεί να υπάρξει μαζική έξοδος σε ταβέρνες και εστιατόρια την Τσικνοπέμπτη. Όμως, οι πιθανές συγκεντρώσεις στα σπίτια προκαλούν πονοκέφαλο σε κυβέρνηση και ειδικούς. Οι λοιμωξιολόγοι από την πλευρά τους συστήνουν μεγάλη προσοχή, τονίζοντας πως Τσικνοπέμπτη θα κάνουμε στα μπαλκόνια και φέτος δεν θα πετάξουμε χαρταετό.

Το αισιόδοξο είναι πως όλα δείχνουν ότι το φετινό Πάσχα δεν θα είναι σαν το περσινό. Θα μπορέσουμε να το γιορτάσουμε με μέτρα, μάσκες, αποστάσεις, και με συγκεκριμένο αριθμό ατόμων.

Lockdown: Παράταση δύο εβδομάδων

Η επιτροπή των ειδικών θα συνεδριάσει προκειμένου να καταλήξει στην εισήγηση που θα κάνει στην κυβέρνηση.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για lockdown δύο εβδομάδων, με το άνοιγμα του λιανεμπορίου και την έναρξη λειτουργίας του νέου 5ψηφιου sms 13032 για τις αγορές στη συνέχεια.

Οι ειδικοί προβληματίζονται με τη αυξημένη διασπορά του κορονοϊού και ανησυχούν τόσο για τη βρετανική μετάλλαξη, όσο και για την ενδοοικογενειακή διασπορά. Στην πρώτη περίπτωση η μεγάλη διασπορά του βρετανικού στελέχους μεταφράζεται σε 990 κρούσματα σε 35 περιφερειακές ενότητες, κυρίως στην Αττική (563) και τη Θεσσαλονίκη (171).

Γρίφος το άνοιγμα των σχολείων

Άγνωστο παραμένει ακόμα το τι γίνει με τα σχολεία. Από την πλευρά της κυβέρνησης πάντως προτεραιότητα δίνεται στους μαθητές του δημοτικού και της Γ’ Λυκείου, οι οποίοι θα είναι οι πρώτοι που θα επιστρέψουν στις τάξεις. Το πότε όμως παραμένει ακόμα άγνωστο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ