Πρόταση για κόφτη στα SMS, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει

Gazzetta team
Πρόταση για κόφτη στα SMS, αλλά δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει
Το σενάριο για «κόφτη» στα μετακίνησης στο 13033 υπάρχει στο τραπέζι, αλλά θεωρείται πρακτικά ανεφάρμοστο για διάφορους λόγους.

Η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 το Σαββατοκύριακο έφερε μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

Συγκεκριμένα, παρατηρήθηκαν ουρές εκατοντάδων μέτρων, όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Πρέπει να δούμε το πρόβλημα…», τόνισε μεταξύ άλλων και παράλληλα απάντησε στα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να βάζει «κόφτη» στα SMS στο 13033.

Συγκεκριμένα, ο «κόφτης» αφορά κυρίως τους κωδικούς 2 και 6, που στέλνουν οι πολίτες για τις αγορές και την άθληση.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε ότι όντως αυτό το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι, αλλά ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.

Γιατί δεν μπορεί να εφαρμοστεί «κόφτης» στα SMS μετακίνησης

Για το θέμα αυτό έχει μιλήσει αρκετές φορές και ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, όταν προέκυψε το 2ωρο για τις ανάγκες του click in shop.

Τότε και ο κ. Πιερρακάκης είχε τονίσει πως είναι ανεφάρμοστο.

Χαρακτηριστικά ο κ. Πιερρακάκης είχε δηλώσει «ότι κόφτης στα γραπτά μηνύματα δεν μπορεί να μπει, γιατί το σύστημα έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι ισοδύναμο του χαρτιού. Εκ των πραγμάτων ένα ποσοστό της περιφέρειας χρησιμοποιεί χαρτί, ενώ εξαρχής υπήρχαν συγκεκριμένες διατυπώσεις στις συμφωνίες που είχαμε με τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους για το πώς δουλεύει αυτό το σύστημα, συνεπώς κόφτης δεν θα μπει».

Τι είπε η Αριστοτελία Πελώνη για τον «κόφτη» στα SMS

Στο θέμα αναφέρθηκε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη η οποία στη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών υπογράμμισε ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα SMS:

«Η κατάσταση αξιολογείται ανά πάσα στιγμή. Τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι και εφαρμόσιμα» δήλωσε με νόημα η κ. Πελώνη.

Η κ. Πελώνη ρωτήθηκε ακόμη πιο συγκεκριμένα, αν δηλαδή θα απαγορευτεί η μετακίνηση από δήμο σε δήμο για αγορές και άθληση, επαναλαμβάνοντας ότι τα δεδομένα αξιολογούνται από κυβέρνηση και ειδικούς. «Τα μέτρα πέρα από τη σκοπιμότητα θα πρέπει να είναι και πρακτικά εφαρμόσιμα» δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ