Πιερρακάκης: «Δεν μπαίνει κόφτης, συζητάμε για χρονόμετρο» (vid)

Gazzetta team
Πιερρακάκης: «Δεν μπαίνει κόφτης, συζητάμε για χρονόμετρο» (vid)
O υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης μίλησε για τις λύσεις που εξετάζει η κυβέρνηση για τον περιορισμό των SMS.

Για τις λύσεις που εξετάζει η κυβέρνηση, προκειμένου να περιορίσει την χρήση SMS, μίλησε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκη κατά την διάρκεια της παρουσίας του στον ΣΚΑΙ.

Και αυτό γιατί οι εικόνες από το κέντρο της Αθήνας, αλλά και γενικότερα από τις περιοχές που υπάρχουν πολλά καταστήματα, μπορεί να ήταν αναμενόμενες (ειδικά με τον τρόπο χρήσης των μηνυμάτων στο 13033), αλλά προβλημάτισαν τόσο την κυβέρνηση, όσο και τους λοιμωξιολόγους.

Οι λύσεις που εξετάζονται

Ο κ. Πιερρακάκης λοιπόν αρχικά ξεκαθάρισε οτι δεν πρόκειται να μπει κόφτης, αλλά ενδεχομένως ένα χρονόμετρο.

«Το ξαναλέω: κόφτης δεν θα μπει. Μπορούν να υπάρξουν άλλα συστήματα όπως είναι το χρονόμετρο με το e-katanalotis. Το συζητάμε με τον υπουργό Ανάπτυξης, τον κ. Γεωργιάδη. Αυτό που μπορώ να επιβεβαιώσω είναι ότι ένα τέτοιο σύστημα το συζητάμε με τον υπουργό», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και Διακυβέρνησης.

Μάλιστα, μιλώντας για την αύξηση που παρατηρήθηκε στην αποστολή μηνυμάτων, τόνισε: «Είχαμε την περασμένη εβδομάδα κάποια sms και είχαμε και την προπερασμένη εβδομάδα κάποια sms και η αύξηση από την μια εβδομάδα στην άλλη ήταν 13%. Δηλαδή η αύξηση είναι σχετικά λελογισμένη. Ο μέσος όρος είναι γύρω στα 4 εκατομμύρια sms την εβδομάδα. Σε γενικές γραμμές υπάρχουν κάποια hotspot στην κίνηση τα οποία είναι προβληματικά. Η Ερμού και κάποια άλλα σημεία είχαν πυκνότητα κίνησης».

Τέλος, ξεκαθάρισε οτι δεν υπάρχει περίπτωση να κοπούν κάποια από τα SMS.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ