Μαθητές δημοτικού βρήκαν πορτοφόλι με λεφτά και το παρέδωσαν

Gazzetta team
Μαθητές δημοτικού βρήκαν πορτοφόλι με λεφτά και το παρέδωσαν
Ένα ακόμα περιστατικό μαθητών που βρήκαν πορτοφόλι και το παρέδωσαν υπήρξε λίγες ημέρες στο Ηράκλειο Κρήτης.

Κίνηση άξια συγχαρητηρίων που αντανακλά και στους γονείς των παιδιών στην Κρήτη, όταν δύο μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα, βρήκαν ένα πορτοφόλι στην πλατεία Αγίας Τριάδας και χωρίς δεύτερη σκέψη το παρέδωσαν.

Με βάση δημοσίευμα του Creta24.gr, τα δύο παιδιά όταν εντόπισαν το πορτοφόλι στην πλατεία, το άνοιξαν και είδαν ότι είχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα. Δεν είχε όμως ταυτότητα και το έδωσαν στο mini market της περιοχής, για να το βρει εκεί ο κάτοχος του.

«Από την στιγμή που δεν ήταν δικό μας δεν μπορούσαμε να κρατήσουμε, γιατί τα χρήματα αυτά θα τα είχε κάποιος ανάγκη», είπαν τα παιδιά. Το γεγονός γνωστοποίησε η διευθύντρια του σχολείου, Ευτυχία Νιράκη μέσω επιστολής στην οποία ανέφερε: «Μαθήματα τιμιότητας και αξιοπρέπειας παρέδωσαν δύο 10χρονοι μαθητές της Ε΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κρουσώνα, οι οποίοι βρήκαν και παρέδωσαν ένα πορτοφόλι το οποίο περιείχε χρήματα και προσωπικά αντικείμενα».

Πέρα από τα παιδιά και τους γονείς που με τέτοιες ενέργειες μας γεμίζουν αισιοδοξία για το μέλλον της κοινωνίας αύριο, ασφαλώς συγχαρητήρια αξίζουν και στον ιδιοκτήτη του μάρκετ που φρόντισε να το δώσει στον ιδιοκτήτη του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ