Πάνε για άνοιγμα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ: Το σχέδιο για να ξαναρίξουμε δελτία (vid)

Gazzetta team
Πάνε για άνοιγμα τα πρακτορεία ΟΠΑΠ: Το σχέδιο για να ξαναρίξουμε δελτία (vid)
Την πρόταση για το πως μπορούν να λειτουργούν τα πρακτορεία ΟΠΑΠ αποκάλυψε ο Γ.Γ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Τα πρακτορεία ΟΠΑΠ ανήκουν στον κλάδο που έχει υποστεί μεγάλο πλήγμα από τον κορονοϊό, καθώς ανήκουν στην κατηγορία των επιχειρήσεων που κλείνουν αμέσως μόλις επιβάλλονται τα περιοριστικά μέτρα και lockdown.

Φαίνεται όμως πως πλέον οτι είναι κοντά στο να βγάλουν τα λουκέτα που έχουν βάλει από τον Νοέμβριο και να ανοίξουν εκ νέου, προκειμένου να υποδεχτούν τους πελάτες τους. Αυτό ουσιαστικά είπε ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τετάρτη.

Δελτίο με ραντεβού

Όπως ανέφερε λοιπόν, είναι πολύ πιθανό να ανοίξουν την Δευτέρα, αν υπάρξει σχετική έγκριση από την επιτροπή των λοιμωξιολόγων, κάτι που είναι πολύ σημαντικό καθώς σε αυτά απασχολείται προσωπικό 20.000 ατόμων.

«Ξέρουμε οτι μπορεί να λειτουργήσει με ραντεβού, ξέρουμε οτι ο ΟΠΑΠ έχει λειτουργήσει ένα μεγάλο σχέδιο ιχνηλάτησης όσων μπαίνουν με στοιχεία επικοινωνίας όσων μπουν. Θα το θέσουμε γιατί είναι μία δραστηριότητα που μπορεί να γίνει εν κινήσει, δηλαδή κάποιος που πάει στο σούπερ μάρκετ να σταματήσει να κάνει και αυτή την υπηρεσία», είπε χαρακτηριστικά, αναγνωρίζοντας πως αρκετοί πολίτες επιλέγουν τα συγκεκριμένα σημεία για να πληρώσουν λογαριασμούς, αποφεύγοντας τις τράπεζες.

Κάτι που σημαίνει πως ενδεχόμενο άνοιγμά τους, θα βοηθήσει στο να μειωθούν οι ουρές έξω από αυτές. Τέλος, επεσήμανε πως υπάρχει σχέδιο το οποίο θα παρουσιαστεί ολοκληρωμένο στην επιτροπή για να κάνει την εισήγησή της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ