Δύσκολο σταυρόλεξο για την κυβέρνηση το άνοιγμα της εστίασης (vids)

Gazzetta team
Δύσκολο σταυρόλεξο για την κυβέρνηση το άνοιγμα της εστίασης (vids)
Ακόμη και την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να ανοίξουν χιονοδρομικά κέντρα, πρακτορεία ΟΠΑΠ, κυνήγι και ψάρεμα. Τα σενάρια για τα Γυμνάσια, τα Λύκεια αλλά και την εστίαση.

Το άνοιγμα της εστίασης όποτε και όταν αποφασιστεί είναι ένα δύσκολο σταυρόλεξο για την κυβέρνηση και τους ειδικούς.

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η εστίαση συμπαρασύρει και πολλές άλλες πτυχές της καθημερινότητας και της οικονομίας.

Είναι βέβαιο ότι το άνοιγμα της εστίασης θα φέρει και αλλαγές στο ωράριο των μετακινήσεων που τώρα είναι 9 με 5 το πρωί, αλλά και ακόμα μεγαλύτερη κίνηση στους δρόμους από εργαζόμενους και πελάτες.

Οι λοιμωξιολόγοι στην πλειοψηφία τους εισηγούνται να ανοίξουν σε πρώτη φάση τα αμιγώς εστιατόρια μόνο με σόμπες- μανιτάρια σε εξωτερικό χώρο. Και αυτός είναι ένας «γόρδιος δεσμός» όμως, μιας και οι ΚΑΔ των επιχειρήσεων εστίασης θυμίζουν μπλεγμένο κουβάρι.

Πολλά μπαρ έχουν άδεια ως εστιατόρια, μιας και σερβίρουν και φαγητό, ενώ υπάρχουν και all day καφέ με άδεια εστιατορίου.

Μια οριζόντια λύση είναι σίγουρο ότι θα φέρει ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, άρα η εστίαση θα πρέπει να περιμένει να υπάρξουν άριστες επιδημιολογικές επιδόσεις για να ανοίξει.

Κυβερνητική σύσκεψη για χιονοδρομικά κέντρα, ΟΠΑΠ, κυνήγι και ψάρεμα

Σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, την Πέμπτη, σε κυβερνητική σύσκεψη θα εξεταστούν οι προτεραιότητες επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων του επόμενου διαστήματος.

Στο «τραπέζι» βρίσκεται η λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων από την προσεχή Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, καθώς και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ που υπολογίζεται ότι απασχολούν περί τις 20.000 εργαζόμενους. Επίσης, δεν αποκλείεται να επιτραπεί ξανά το ψάρεμα και το κυνήγι την προσεχή εβδομάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ