Εστίαση: Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση, πότε και πως αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά (vid)

Gazzetta team
Εστίαση: Το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση, πότε και πως αναμένεται να ανοίξουν ξανά τα μαγαζιά (vid)
Ποιο ενδεχόμενο είναι το πιθανότερο για το άνοιγμα της εστίασης και ποιο πρόβλημα θα έχουν εστιατόρια και καφέ που δεν διαθέτουν εξωτερικούς χώρους.

Βήμα – βήμα αναμένεται να γίνει η άρση των μέτρων, ωστόσο όλα θα αποφασιστούν με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, με το άνοιγμα της εστίασης να παραμένει άγνωστο.

Συγκεκριμένα, η εξέλιξη της πανδημίας τις επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστική για το άνοιγμα της εστίασης με την κυβέρνηση να εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξουν τον Φεβρουάριο τα εστιατόρια και τα καφέ και να δοθεί προτεραιότητα σε όσα μαγαζιά διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Οι επιχειρηματίες που κρούουν των κώδωνα του κινδύνου για πολλά «λουκέτα», αλλά και οι πελάτες περιμένουν να πιούν έναν καφέ έξω, πάντα με την τήρηση των μέτρων και των αποστάσεων.

Πως θα ανοίξει η εστίαση

Σε πρώτη φάση αναμένεται να ανοίξουν οι εξωτερικοί χώροι, καθώς υπάρχει ήδη επιδότηση για θερμαντικά σώματα, η οποία ισχύει αναδρομικά για όσους ήδη διαθέτουν δίνοντας την δυνατότητα στους επιχειρηματίες να τα χρησιμοποιήσουν ώστε να μπορέσουν να προσελκύσουν στον χώρο τους πελάτες.

Τα τραπέζια θα αναπτυχθούν σε απόσταση, ενώ αποκλείεται για την ώρα το σενάριο να υπάρξουν τραπέζια για δυο άτομα μόνο, μετά την αντίδραση των επιχειρηματιών στον χώρο της εστίασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σενάριο που εξετάζεται είναι για τα εστιατόρια και μόνο και όχι για τα μπαρ.

Η απάντηση στον γρίφο για το πότε θα ανοίξουν τα εστιατόρια, αναμένεται να δοθεί στο πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ