Έρχεται παγωνιά: Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τα χιόνια (pics)

Gazzetta team
Έρχεται παγωνιά: Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τα χιόνια (pics)
Οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για τον χιονιά που αναμένεται να πλήξει την Ελλάδα από την Τετάρτη.

Μπορεί και σήμερα ο καιρός να είναι καλός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, εντούτοις οι μετεωρολόγοι με αναρτήσεις που έκαναν, συμφωνούν πως μέσα στην εβδομάδα ο καιρός σταδιακά θα χαλάσει, με αποτέλεσμα να έχουμε βροχές, χιόνια και μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας που μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τους 15 βαθμούς.

Τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, λένε ότι από αύριο Τρίτη, οι θερμές αέριες μάζες θα υποχωρήσουν και τη θέση τους θα πάρουν ψυχρές αέριες μάζες προερχόμενες από την Κεντρική Ευρώπη, που θα προκαλέσουν σταδιακή σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Οι πρόβλεψεις Καλλιάνου-Μαρουσάκη

Από τη δική του πλευρά, ο Γιάννης Καλλιάνος, περιμένει από την Πέμπτη να ξεκινήσει η πτώση της θερμοκρασίας, με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους. Τη μέρα αυτή αναμένεται πτώση 16-17 βαθμών Κελσίου και από τους 23 βαθμούς Κελσίου να πάμε στους 6 με 7.

Επίσης, χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα και βοριάδες έως 9 μποφόρ. Το κρύο θα είναι έντονο και παρατεταμένο.

Με την άποψη αυτή ταυτίζεται και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης που με ανάρτησή του στο Facebook, λέει ότι αναμένεται ραγδαία μεταβολή του καιρού τις επόμενες ημέρες, με τη βαρυχειμωνιά που επηρεάζει αυτή τη στιγμή το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης.

«Οι διαδοχικές κακοκαιρίες που αναμένουμε από Τρίτη και μετά θα φέρουν ισχυρές βροχές, καταιγίδες αλλά και πολλά χιόνια ακόμη και σε πεδινές περιοχές. Καθώς οι θερμοκρασίες θα είναι πολύ χαμηλές, σε πολλές περιπτώσεις αυτές θα εκδηλώνονται με τη μορφή χιονοπτώσεων-χιονοκαταιγίδων ικανές να δημιουργήσουν σημαντικά προβλήματα»

Και συνεχίζει γράφοντας: «Ηταν θέμα χρόνου οι πολικές αέριες μάζες να φτάσουν και στη χώρα μας όπου είχαμε οριοθετήσει αυτή την αλλαγή στο διάστημα 14 με 17 Ιανουαρίου και το οποίο πλέον "κλειδώνει" και από τα τελευταία τρεξίματα των περισσότερων μετεωρολογικών μοντέλων», αναφέρει αρχικά και προσθέτει: «Εντυπωσιακή αναμένεται να είναι η πτώση της θερμοκρασίας που θα συνοδεύσει αυτή την μεταβολή του καιρού. Είναι πολύ πιθανό να δούμε τον υδράργυρο στα βόρεια τμήμα να κατρακυλά ακόμη και κάτω από τους -8 με -10 βαθμούς κελσίου με συνθήκες ολικού παγετού κατά τόπους που σημαίνει ότι ορισμένες περιοχές θα «μπουν στην κατάψυξη» με τον υδράργυρο να μην ανεβαίνει πάνω από το μηδέν όλο το 24ωρο».

ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΤΗ ΣΚΟΝΗ ΣΤΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΙΟΝΙ Ραγδαία μεταβολή αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας τις...

Δημοσιεύτηκε από Klearhos Marousakis στις Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021

Δεν συμφωνεί ο Αρναούτογλου

Όμως ο Σάκης Αρναούτογλου δεν δείχνει να συμφωνεί απόλυτα: «Μάλλον ξεκίνησε ο τρομολαγνικός οίστρος και πάλι σύμφωνα με τα μηνύματα σας. Και φυσικά δεν θα πάμε από τους 28 βαθμούς στον ολικό παγετό! Οι τρομοκρατημένοι φίλοι μας οι αγρότες από την Κρήτη δεν θα πρέπει να ανησυχούν σε καμία περίπτωση!», επισημαίνει σε ανάρτησή του..

Για τους φίλους αγρότες Κρητικούς και τους λοιπούς αναγνώστες - τηλεθεατές! Φίλες και φίλοι! Μάλλον ξεκίνησε ο...

Δημοσιεύτηκε από Σάκης Αρναούτογλου Sakis Arnaoutoglou στις Κυριακή, 10 Ιανουαρίου 2021

Ο καιρός σήμερα

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, πιθανώς τοπικά ισχυρές στα βορειοδυτικά.

Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις, ευνοείται η μεταφορά αφρικανικής σκόνης. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6, στα πελάγη τοπικά 7 και στο Αιγαίο έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως στα κεντρικά και τα νότια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ