Η ανθυπαστυνόμος που «έφαγε» 6 χρόνια για την Χρυσή Αυγή

Gazzetta team
Η ανθυπαστυνόμος που «έφαγε» 6 χρόνια για την Χρυσή Αυγή
Η Βενετία Πόπορη που υπηρετούσε στην Διεύθυνηση Ασφάλειας Πειραιά ήταν τα... αυτιά και τα μάτια της Χρυσής Αυγής στην αστυνομία.

Από τις δικογραφίες και τα όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, έχει καταστεί σαφές πως η Χρυσή Αυγή είχε απλώσει τα... πλοκάμια της και στην ΕΛ.ΑΣ.

Πριν από λίγες μέρες άλλωστε, ο δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων που δέχθηκαν την δολοφονική επίθεση είχε αποκαλύψει πως αστυνομικοί στην ΓΑΔΑ είχαν δώσει άλλες μπλούζες σε μέλη της Χρυσής Αυγής, προκειμένου να μην πάνε με αυτές στον εισαγγελέα, «καρφώνοντας» ουσιαστικά το που ανήκουν.

Μεταξύ των ατόμων που καταδικάστηκαν και χθες άκουσαν την οριστική ποινή τους, είναι και η Βενετία Πόπορα. Πρόκειται για την 49χρονη πλέον γυναίκα που τον καιρό που μεσουρανούσε η Χρυσή Αυγή ήταν ανθυπαστυνόμος στην Διεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά.

Η συγκεκριμένη υπηρετούσε 20 χρόνια στο σώμα και αποδείχθηκε πως ήταν τα αυτιά και τα μάτια της εγκληματικής οργάνωσης στην αστυνομία, όπως επιβεβαίωσαν τα όσα έγιναν μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Την ώρα λοιπόν που η ΕΛ.ΑΣ ετοιμαζόταν να κάνει έφοδο στα γραφεία του Πειραιά, η 42χρονη τότε είχε στείλει μήνυμα στους φίλους της, γράφοντας: «Εντός ολίγου ντου στα γραφεία στον Πειραιά».

Μάλιστα από την άρση του τηλεφωνικού της απορρήτου είχε δεχθεί τηλεφώνημα το βράδυ της δολοφονία Φύσσα στο Κερατσίνι από τον πυρηνάρχη της ΧΑ στη Νίκαια Γιώργο Πατέλη.

Χθες άκουσε την πρόεδρο του δικαστηρίου να της ανακοινώνει ποινή φυλάκισης 6 ετών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ