Το πρόγραμμα των Χρυσαυγιτών στις φυλακές: Δύο φορές έφοδο και κάμερες

Gazzetta team
Το πρόγραμμα των Χρυσαυγιτών στις φυλακές: Δύο φορές έφοδο και κάμερες
Στις μεθοδεύσεις που θα ακολουθηθούν κατά τον εγκλεισμό των χρυσαυγιτών στις φυλακές βρίσκεται η Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής.

Καθώς πλησιάζει ο χρόνος για την ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής και το τί πρόκειται να γίνει με τις προφυλακίσεις των στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης, οργανώνεται ήδη σχέδιο για την παραμονή τους στα σωφρονιστικά ιδρύματα, έτσι ώστε να αποφευχθούν έκτροπα που δείχνουν εξαιρετικά πιθανά.

Η Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής επεξεργάζεται σχέδιο για το θέμα αυτό και σχεδόν έχει ολοκληρωθεί, μένει μόνο η τελική επικύρωση ή συμπλήρωσή του σε κάποιους τομείς.

Όταν έλθει η ώρα της φυλάκισης των στελεχών της ηγετικής ομάδας, όπως έγραψε το ethnos.gr και ειπώθηκε στο Open, θα υπάρχει εκεί έφοδος στα κελιά τους δύο φορές τη μέρα.

Παράλληλα θα υπάρχει παρακολούθηση μέσα από κάμερες, αλλά και φυσική παρουσία σωφρονιστικών υπαλλήλων σε αυτά, ενώ ο προαυλισμός τους θα γίνεται σε διαφορετικές ώρες, για να μην υπάρξει συνάντηση με τρομοκράτες και αλλοδαπούς.

Η αναγκαιότητα προαυλισμού σε διαφορετικές ώρες, πηγάζει από το ότι θεωρείται εξαιρετικά πιθανό να υπάρξει επίθεση στα πρόσωπά τους ή και αντίστροφα ακόμα, αν υπάρξει πρόκληση.

Ένα ακόμα ζήτημα που απασχολεί τις Αρχές είναι ο τρόπος με τον οποίο θα μπουν στα κελιά τους, καθώς πλέον έχει περάσει ανεπιστρεπτί η εποχή της αραγούς ενότητας των μελών. Σήμερα υπάρχουν αντιδικίες με την αποστασιοποίηση κάποιων εξ αυτών που θέλησαν να βγάλουν «έξω την ουρά» τους από το να θεωρηθούν στελέχη... πρώτης γραμμής, επιρρίπτοντας την ευθύνη σε άλλους.

«Δεν βρισκόμαστε στο 2013 όταν όλοι ήταν μονιασμένοι και ήθελαν να μείνουν στα ίδια κελιά», είπε χαρακτηριστικά στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. Κατά συνέπεια δεν αποκλείεται στα κελιά να βρίσκεται ο κάθε ένας μόνος του, ή το πολύ δύο στις περιπτώσεις που έχει εκτιμηθεί πως δεν υπάρχει πρόβλημα σχέσεων ανάμεσα σε αυτούς.

Όλα αυτά θα γίνουν όταν ο εισαγγελέας αποφανθεί σε ποιο σωφρονιστικό κατάστημα θα μεταφερθούν και αφού πρώτα βγουν από καραντίνα δύο εβδομάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ