Καταγγελία: «Στην ΓΑΔΑ τους έδιναν άλλες μπλούζες, για να μην πάνε στον εισαγγελέα με της Χρυσής Αυγής (vid)

Gazzetta team
Καταγγελία: «Στην ΓΑΔΑ τους έδιναν άλλες μπλούζες, για να μην πάνε στον εισαγγελέα με της Χρυσής Αυγής (vid)
Η καταγγελία του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη για την κατάσταση που επικρατούσε στην αστυνομία με την Χρυσή Αυγή.

Ένα περιστατικό που είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατούσε στην ελληνική αστυνομία με την Χρυσή Αυγή, έφερε στην δημοσιότητα ο Θανάσης Καμπαγιάννης.

Ο δικηγόρος των Αιγύπτιων ψαράδων που είχαν δεχθεί την δολοφονική επίθεση από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, φιλοξενήθηκε το πρωί του Σαββάτου από το Open και σε κάποια στιγμή ρωτήθηκε για το τι είναι αυτό που τον στοιχειώνει από τα όσα έχει ζήσει.

Τότε λοιπόν αναφέρθηκε στις «πλάτες που είχε στους κρατικούς μηχανισμούς», όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ένας από τους καταδικασθέντες είναι αστυνομικός που τους ενημέρωνε για τους ελέγχους της ΕΛΑΣ στα γραφεία τους. Αστυνομικοί ενημέρωναν τους χρυσαυγίτες. Έπεφτε σύρμα μέσα από την αστυνομία».

Τα όσα είπε προκάλεσαν τον Σταύρο Μπαλάσκα που εκπροσωπούσε τους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να πει στον κ. Καμπαγιάννη: «Όταν λέει αστυνομία λέει ανοησίες. Αν λέει για συγκεκριμένους αστυνομικούς δεν το γνωρίζω, δεν έχω δει τη δικογραφία. Μη συνδέουμε αστυνομικούς με τη Χρυσή Αυγή, είναι άτοπο. Αποκαλύπτονται από εμάς οι μεμονωμένες περιπτώσεις».

Κάτι που αποτέλεσε την κατάλληλη… πάσα στον γνωστό νομικό για να αποκαλύψει: «Χαίρομαι που ενοχλήθηκε ο κ.Μπαλάσκας. Είπα μέσα από την αστυνομία και θα είμαι πολύ συγκεκριμένος. Αυτοί που πήγαν να σκοτώσουν τους δικούς μου εντολείς, τους Αιγύπτιους αλιεργάτες, φορούσαν μπλούζες της Χρυσής Αυγής. Στάλθηκαν στη ΓΑΔΑ προκειμένου να φωτογραφηθούν με τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Και μέσα στην αστυνομία, τους δόθηκε η δυνατότητα να αλλάξουντα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής και να οδηγηθούν στον εισαγγελέα χωρίς τα μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Αυτή ήταν η κατάσταση και δεν θα επιτρέψουμε η ίδια η αστυνομία να αυτοκαθαρθεί το συγκεκριμένο σώμα αν δεν επιληφθεί η δικαιοσύνη. Η δικαιοσύνη πρέπει να επιληφθείκαι όλοι οι αστυνομικοί οι επίορκοι να οδηγηθούν στα κελιά, δίπλα στον Μιχαλολιάκο, τον Κασιδιάρη και τον Λαγό».

Όσον αφορά το αν έχει καθαρίσει το σώμα, απάντησε αρνητικά λέγοντας: «Μέσα στην ΕΛΑΣ υπάρχει κι η αστυνομικός που τίμησε τον όρκο της, το εθνόσημο που φοράει, αλλά κι οι αστυνομικοί που επέτρεψαν μέσα στη ΓΑΔΑ, το τονίζω στη ΓΑΔΑ, το ψάρι βρομάει από το κεφάλι, οι δράστες να βγάλουν την μπλούζα – το στοιχείο για να οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως άσπηλοι με τα λευκά μπλουζάκια τα σιδερωμένα που τους είχαν δώσει. Η κάθαρση θα γίνει με το να πάνε αστυνομικοί επίορκοι φυλακή».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα στο 7:30 του παρακάτω video...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ