Εμβόλιο Johnson & Johnson: Εγκρίθηκε στη Βρετανία

Gazzetta team
Εμβόλιο Johnson & Johnson: Εγκρίθηκε στη Βρετανία
Έγκριση για χρήση και στη Μεγάλη Βρετανία πήρε το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο εθνικός οργανισμός φαρμάκων της χώρας.

Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ότι ο εθνικός οργανισμός φαρμάκων της χώρας έδωσε έγκριση για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού. Το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 67% κατά του ιού, ενώ σύμφωνα με κάποιες μελέτες έχει αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό τη νοσηλεία σε νοσοκομείο και τον θάνατο από την Covid-19. Η απόφαση για το συγκεκριμένο εμβόλιο άργησε κάπως υπήρχαν κάποιες ανησυχίες επειδή στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν 8 περιστατικά θρομβώσεων από τα 7,4 εκατομμύρια ανθρώπους που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Σε δήλωση του σύμφωνα με το Sky News, ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ανέφερε, «αυτή είναι μία περαιτέρω ώθηση στο απολύτως επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμών της χώρας, το οποίο ήδη έχει σώσει 13.000 ζωές και σημαίνει ότι πλέον έχουμε τέσσερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, τα οποία έχουν εγκριθεί και θα βοηθήσουν να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας από αυτόν τον άθλιο ιό».

«Το μονοδοσικό εμβόλιο, θα παίξει σημαντικό ρολό στους μήνες που ακολουθούν καθώς πολλαπλασιάζουμε τις προσπάθειες μας να ενθαρρύνουμε τους πάντες να εμβολιαστούν και ενδεχομένως να ξεκινήσουμε ένα ακόμα πιο ενισχυμένο πρόγραμμα αργότερα μέσα στο χρόνο», κατέληξε ο Ματ Χάνκοκ.

Πηγή: reader.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ