Κακόγουστο αστείο από τον Μπάιντεν σε δημοσιογράφο που ρώτησε για το Ισραήλ: «Μη ρωτήσεις, εκτός αν μπεις μπροστά την ώρα που ξεκινάω με το αυτοκίνητο» (vid)

Gazzetta team
Κακόγουστο αστείο από τον Μπάιντεν σε δημοσιογράφο που ρώτησε για το Ισραήλ: «Μη ρωτήσεις, εκτός αν μπεις μπροστά την ώρα που ξεκινάω με το αυτοκίνητο» (vid)
Οι Ρεπουμπλικάνοι επωφελήθηκαν και πολλοί έσπευσαν να πουν «αν ο Πρόεδρος Τραμπ το έκανε αυτό, θα είχε κατηγορηθεί σφόδρα».

Αρκετά σχόλια και φυσικά όχι υπέρ του, συγκέντρωσε το κακόγουστο αστείο του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος είπε πως θα περάσει με το αμάξι του από πάνω από μία δημοσιογράφο, που τον ρώτησε για τις σφοδρές συγκρούσεις του Ισραήλ με τη Χαμάς. Ο Τζο Μπάιντεν αμέσως μετά είπε πως αστειεύεται και πάτησε γκάζι για να συνεχίσει τη δοκιμή στο νέο ηλεκτρικό Ford. Τα σχόλια πάντως δεν τα γλίτωσε...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ επισκέφτηκε, σε μία μη προγραμματισμένη στάση, στο Μίσιγκαν το εργοστάσιο της Ford και μάλιστα δοκίμασε το νέο ηλεκτρικό φορτηγάκι F-150 Lightning, μπροστά σε μία ομάδα δημοσιογράφων που ήταν εκεί για να καταγράψουν τη στιγμή.

Αφού ρωτήθηκε για το πως του φάνηκε το φορτηγάκι, πόσο πιάνει κτλ, μία δημοσιογράφος είπε αν μπορεί να ρωτήσει για τις συνεχιζόμενες αεροπορικές επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα, με τον πρόεδρο Μπάιντεν να απαντά: «Όχι, δεν μπορείτε. Εκτός αν μπείτε μπροστά στο αυτοκίνητο καθώς ξεκινάω» είπε και στη συνέχεια πρόσθεσε γρήγορα: «Σε πειράζω μόνο».

Οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι γέλασαν, ίσως και από ευγένεια, αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν το πήραν και τόσο καλά.

Οι Ρεπουμπλικάνοι μάλιστα επωφελήθηκαν από αυτό συμβάν και μάλιστα πολλοί έσπευσαν να πουν «αν ο Πρόεδρος Τραμπ το έκανε αυτό, θα είχε κατηγορηθεί σφόδρα».

Οι ΗΠΑ είναι επικριτικοί στη συνεχιζόμενη βία στη Γάζα, ο Τζο Μπάιντεν μάλιστα ζήτησε από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ κατάπαυση του πυρός, αλλά από την άλλη, οι ΗΠΑ είναι επί χρόνια σύμμαχος του Ισραήλ και αναφέρουν πως οφείλει να υπερασπιστεί τη χώρα του.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Ντόναλντ Τραμπ, Μάικ Πομπέο, δήλωσε ότι «μια αδύναμη εξωτερική πολιτική ενθαρρύνει τους τρομοκράτες και κάνει τον κόσμο λιγότερο ασφαλή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ