Η Βρετανία επιθυμεί να μπει και η Ελλάδα στην πράσινη λίστα

Gazzetta team
Η Βρετανία επιθυμεί να μπει και η Ελλάδα στην πράσινη λίστα
Οι επικεφαλείς της British Airways και του αεροδρομίου Χίθροου ζητούν την ένταξη της Ελλάδας στην πράσινη λίστα της Βρετανίας.

Να ενταχθούν στην πράσινη λίστα της Βρετανίας η Ελλάδα και άλλοι δημοφιλείς προορισμοί που δεν χαρακτηρίζονται ως ασφαλείς λόγω κορονοϊού ζητούν οι επικεφαλής του αεροδρομίου Χίθροου και της British Airways.

«Είναι σαφές για εμάς ότι η Αμερική θα πρέπει να είναι στην πράσινη λίστα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της British Airways Σoν Ντόιλ με τον επικεφαλής του Χίθροου, Τζον Χόλαντ-Κέι, να συμπληρώνει ότι στην πράσινη λίστα της Βρετανίας θα πρέπει να προστεθούν η Γαλλία, η Ελλάδα και η Ισπανία.

Η Βρετανία ήρε την απαγόρευση στα διεθνή ταξίδια σήμερα, αλλά η κυβέρνηση έχει χαρακτηρίσει έως τώρα μόνο 12 χώρες ασφαλείς για ταξίδια, χωρίς την υποχρέωση οι ταξιδιώτες να τεθούν σε καραντίνα μετά την επιστροφή τους.

Προβληματισμός για τον αποκλεισμό της Ελλάδας και άλλων τριών χωρών

Η απόφαση της κυβέρνησης στη Βρετανία να απαγορεύσει τα ταξίδια σε δημοφιλείς προορισμούς όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και Γαλλία έχει δημιουργήσει προβληματισμό στη χώρα.

Η Sun χρησιμοποιεί τον όρο «χάος» ώστε να καταδείξει το πρόβλημα των Βρετανών που πρέπει να αναπροσαρμόσουν τα σχέδιά τους για να δουν... ήλιο. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για διακοπές, η Ισπανία, η Ελλάδα, η Ιταλία και η Γαλλία είναι απαγορευμένοι από τη βρετανική κυβέρνηση ενώ μόλις 12 χώρες έχουν καταφέρει να βρεθούν στην «πράσινη λίστα» των Βρετανών.

Ο Υπουργός Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου Ματ Χάνκοκ απάντησε «σίγουρα όχι» για πιθανά ταξίδια σε χώρες όπως η Ελλάδα και η Ισπανία, άποψη που επανέλαβε και ο Σερ Τζον Μπελ, ομότιμος καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, και μέλος της ειδικής ομάδας της κυβέρνησης για τα εμβόλια. Και εκεί είναι το μεγάλο ζητούμενο. Οι εμβολιασμοί. Οι Βρετανοί ειδικοί θεωρούν πως οι συγκεκριμένες χώρες δεν έχουν εμβολιαστεί σε μεγάλο βαθμό και αυτομάτως είναι ευάλωτες στην ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού.

Στην πράσινη λίστα της Βρετανίας βρίσκονται προς το παρόν χώρες η Πορτογαλία μαζί με τη Μαδέρια και τις Αζόρες, το Γιβραλτάρ, τοι Ισραήλ, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Ισλανδία, η Σιγκαπούρη, τα νησιά Φερόε και τον Μπρουνέι. Ωστόσο αυξάνονται οι πιέσεις ειδικά από περιοχές όπως τα Κανάρια Νησιά και οι Βαλεαρίδες Νήσοι. Ουσιαστικά ζητούν από τη Βρετανία να τους αντιμετωπίζει διαφορετικά σε σχέση με την ηπειρωτική Ισπανία που είναι σε αποκλεισμό. Άλλωστε περιοχές όπως η Ίμπιζα και η Μαγιόρκα είναι από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ